800 дни са заложени от Община Пловдив като максимален срок

...
800 дни са заложени от Община Пловдив като максимален срок
Коментари Харесай

800 дни ще трае ремонтът на площад „Централен” в Пловдив по проект

800 дни са заложени от Община Пловдив като оптимален период за осъществяване на ремонта на площад „ Централен ” в града под тепетата в оповестената през предходната седмица социална поръчка.

Според специалистите най-малко 2 години и 2-3 месеца са нужни за цялостното и точно осъществяване на сходни грандиозни планове, което на процедура значи, че новата визия на площад „ Централен ” и превръщането му в самобитен музей навън, няма да са подготвени до 2019 година, когато градът под тепетата ще е Европейска столица на културата.

В градската администрация под тепетата към момента не са изгубили вяра, че реконструкцията на площад „ Централен ” може да завърши предварително и част от събитията през 2019 година да бъдат разположени там, в случай че още веднъж не се стигне до безкрайните съгласувателни процедури с Министерството на културата или фиктивни и тенденциозни подмолни обжалвания от недоброжелатели.

На 23 януари (вторник) в Община Пловдив ще бъдат отворени офертите на компаниите претенденти за облагородяването на пространството на площад „ Централен ” и строително-монтажните действия по него. Ако при тях се появи нова археология, това в допълнение ще забави осъществяването на плана, защото отново ще се наложат съгласувателни процедури с НИНКН (Националния институт по недвижимо културно наследство), които са много протяжни във времето.

В Община Пловдив се надяват още преди Коледа или Нова година да бъдат зарадвани с богатствата новина, че се рестартират замразените процедури по други 3 огромни публични поръчки, които бяха блокирани от фиктивни тъжби на овчарката Анка Ангелова от град Антоново (Търговищка област) и 68-годишния психологично болния Ботю Иванов от великотърновското село Пчелище.

Кукловодите на двамата не са внесли таксите по импортираните от тях тъжби и се чака Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да излезе с публична позиция по трите проблема – с публичната поръчка за 3,5 млн. за галерията на Дружеството на пловдивските художници на улица „ Гладстон ”, тази за обновяването със 17 820 844 лева без Данък добавена стойност по оперативна стратегия „ Региони в напредък ” а квартала със обществени функционалности от река Марица до бул. „ Княгиня Мария Луиза ”, както и състезанието за 37 млн.лв. за 13-те автобусни линии на градския превоз.

Първите две са обжалвани от компания „ Ремс строй ” ЕООД, която по документи е еднолична благосъстоятелност на 50-годишната циганка Анка Ангелова, притежаваща още 48 компании с уставен капитал от 100 лева Пастирката на овце обаче не е внесла 6200 лева да двете тъжби – надлежно от 1700 лева и 4500 лева, а същото не е сторил и лежалият в лудницата в Церова кория пенсионер Ботьо Иванов, стопирал краткотрайно поръчката за 13-те линии на градския превоз в Пловдив посредством тъжба на една от 43-те компании, водещи се на негово име и ЕГН – „ Пълдин Рент А Кар 2000 ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР