80 тона агнешко месо, внос от Македония, което не отговаря

...
80 тона агнешко месо, внос от Македония, което не отговаря
Коментари Харесай

Над 80 тона македонско агнешко с нечетливи печати заля пазара

80 тона агнешко месо, импорт от Македония, което не дава отговор на българските и европейски стандарти, се продава в комерсиалната мрежа у нас, сигнализира ръководителят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Велико Търново.

От асоциацията са алармирали министъра на земеделието и храните Румен Порожанов и Българската организация по сигурност на храните, а те са дали обещание да изтеглят количествата от комерсиалната мрежа тази седмица.

Македонското агнешко месо влиза в България и Европейския съюз през Гърция, изясни Симеон Караколев. Месото може да се разпознае по това, че е с червен неразбираем щемпел за разлика от българското, което е със наследник щемпел. Македонското агнешко е и с 20% по-евтино от създаденото у нас. „ Кланницата е в Кавадарци, Македония, оттова месото влиза в Гърция, преглежда се от гръцки санитарни управляващи и влиза в България в три склада – София, Добрич, Пловдив. Досега са вкарани над 80 тона ”, съобщи Караколев.

Във вторник от асоциацията на овцевъдите са алармирали министър Румен Порожанов и доктор Дамян Илиев, шеф на БАБХ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР