80% от руската помощ за Италия е “безполезна. Това пишат

80% от руската помощ за Италия е “безполезна. Това пишат ...

”La Stampa”: 80% от руската помощ за Италия е напълно безполезна.

80% от руската помощ за Италия е “безполезна”. Това пишат от италианското издание “La Stampa”, позовавайки се на високопоставен политически източник. Той обаче остава неназован.
Припомняме, че русия изпрати 600 респиратора и 100 вирусолози и епидемиолози като помощ за европейската страна в борбата й с коронавируса. Италия се превърна в най-засегнатата от епидемията държава в света и все още не може да се справи с овладяването на болестта. За да помогне, Владимир Путин реши да изпрати военни самолети с нужното оборудване и човешки ресурс, които да се включат в битката, а някои веднага проявиха критика и заявиха, че това е опит на Русия за пореден път да привлече Италия на своя страна и да накара ЕС да отмени санкциите, наложени на Кремъл заради анексирането на Крим.

 

Действията на Путин бяха придружени и с огромна онлайн кампания - снимки на самолети и хеликоптери плъзнаха из социалните мрежи, а върху военните средства бе изписано “От Русия с любов”.

 

“89% от тази помощ е напълно безполезна за Италия”, твърде източникът на “La Stampa”, който също потвърждава геополитическите задни мисли на Путин. Министър-председателят на Италия Джузепе Конте от своя страна приел подаръка, за заздрави добрите си отношения с Москва.

 

Очаквано - посланикът на Русия в Италия Сергей Разов отрече твърденията на италианското издание.

 

“Това е плод на консервативно мислене. Това е безкористен и напълно безвъзмезден акт на приятелски настроени хора, а не заговорническо действие”, обяви Разов пред “РИА Новости” - държавната новинарска агенция.

Източник: frognews.bg