80% от руската помощ за Италия е “безполезна. Това пишат

...
80% от руската помощ за Италия е “безполезна. Това пишат
Коментари Харесай

”La Stampa”: 80% от руската помощ за Италия е напълно безполезна

80% от съветската помощ за Италия е “безполезна ”. Това пишат от италианското издание “La Stampa ”, базирайки се на почитан политически източник. Той обаче остава неназован.
Припомняме, че русия изпрати 600 респиратора и 100 вирусолози и епидемиолози като помощ за европейската страна в битката й с ковид. Италия се трансформира в най-засегнатата от епидемията страна в света и към момента не може да се оправи с преодоляването на заболяването. За да помогне, Владимир Путин реши да изпрати военни самолети с нужното съоръжение и човешки запас, които да се включат в борбата, а някои незабавно демонстрираха рецензия и обявиха, че това е опит на Русия за следващ път да притегли Италия на своя страна и да накара Европейски Съюз да анулира глобите, наложени на Кремъл поради анексирането на Крим.

Действията на Путин бяха съпроводени и с голяма онлайн акция - фотоси на самолети и хеликоптери плъзнаха из обществените мрежи, а върху военните средства бе изписано “От Русия с любов”.

“89% от тази помощ е изцяло безполезна за Италия”, прекомерно източникът на “La Stampa”, който също удостоверява геополитическите задни мисли на Путин. Министър-председателят на Италия Джузепе Конте от своя страна приел подаръка, за заздрави положителните си връзки с Москва.

Очаквано - посланикът на Русия в Италия Сергей Разов отхвърли изказванията на италианското издание.

“Това е плод на консервативно мислене. Това е безвъзмезден и изцяло безплатен акт на другарски настроени хора, а не заговорническо действие”, разгласи Разов пред “РИА Новости” - държавната новинарска организация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР