80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на

...
80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на
Коментари Харесай

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласоподаваха в поддръжка на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

По-голямата част от притежателите на управленческия токен на Uniswap (UNI) оферират платформата да се откаже от потреблението на блокчейна на Етериум (ETH) и да го размени с този на BNB за v3 на протокола.

На 17 януари Илия Максименка, основен изпълнителен шеф на децентрализирания финансов протокол Plasma Finance, показа  доста аргументи, за какво протоколът Uniswap v3 би трябвало да бъде внедрен в BNB Chain:

  • Веригата на BNB има огромна и възходяща потребителска база, която обезпечава евентуален нов пазар за Uniswap v3
  • BNB Chain предлага висока скорост на транзакциите и ниски такси, което я прави подобаваща платформа за децентрализираните услуги за продан на Uniswap
  • Внедряването в BNB може да помогне на Uniswap да се възползва от възходящата известност на DeFi в екосистемата на Binance
  • BNB Chain предлага неповторими функционалности, като да вземем за пример стейкинг и поддръжка на междуверижни мостове, които биха могли да подобрят функционалността на Uniswap v3

 


След утвърждение на предлагането екипът на Plasma Finance пресметна, че внедряването на нужните смарт контракти в блокчейна на BNB може да отнеме към от пет до седем седмици.

ConsenSys също поддържа този ход. Според Камерън О’Донъл, пълководец по ръководството на DAO в ConsenSys – компанията преглежда протокола като независим и самостоятелен с никоя съответна верига:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР