80% от първокласниците са приети по първо желание при второто

...
80% от първокласниците са приети по първо желание при второто
Коментари Харесай

80% от първокласниците са приети по първо желание при второто електронно класиране в Пловдив

80% от първокласниците са признати по първо предпочитание при второто електронно класиране. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от Общината. Днес беше извършено второто електронно класиране за банкет на възпитаници в първи клас за 2018/2019 образователна година в общинските учебни заведения на град Пловдив. В него взеха присъединяване 209 деца, които аплайваха за оповестените 604 свободни места. Резултатите демонстрират, че са класирани 162 деца, като 77.2% от тях са в описите на признатите по първо предпочитание. За тези деца следва записване в период до 22 юни 2018 година До тогава родителите би трябвало да показват всички нужни документи за инспекция от учебните комисии. Не се изискват документи за засвидетелствуване на адресните регистрации на децата, защото инспекцията е автоматизирана.
За некласираните 47 деца следва трето класиране. То ще бъде извършено на 3 юли 2018 година Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 25 юни (включително). Срокът за подаване онлайн на заявки за присъединяване в това класиране е 1 юли 2017 година (включително). За подаване на заявки за кандидатстване на книжен притежател в учебните заведения срокът е 28 юни 2018 година
При оповестяване на свободните места за трето класиране ще бъде спазен член 11 от Наредбата за приемане на възпитаници в първи клас на общинските учебни заведения на територията на град Пловдив. Според него след разбор на броя на записаните в учебните заведения деца и броя на към момента необхванатите може да се направи промяна в в началото избраните с учебния план-прием паралелки. Родителите се уведомяват за смяната посредством оповестяване на настоящ брой свободни места за трето класиране.
Полезно е за родителите на некласираните деца да знаят, че заявките им се трансферират автоматизирано към третото класиране, само че поради променения брой свободни места предлагаме да се подадат нови заявки, съобразени с опциите на учебните заведения за банкет. За задачата е належащо да анулират първичните си заявки и да подадат нови.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР