„80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана, а

...
„80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана, а
Коментари Харесай

Каракачанов: 80% от авиацията ни е консервирана, а ние искаме нови самолети

„ 80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана, а ние желаеме да купуваме нови самолети. Когато имаш задоволително изтребители, които можеш да ремонтираш, само че ги държиш в хангарите – каква е логиката? Ние би трябвало да обърнем внимание и на това, двата процеса би трябвало да вървят паралелно”, сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка разногласието сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев за закупуването на нови самолети, заяви БТВ.

„ Няма нищо неприятно, че Народното събрание направи комисия, с която да откри по какъв начин е взето решението (за модела на самолетите – б.р.) и по какъв начин е направена класацията в конкурса”, безапелационен е Каракачанов.

По думите му в случай че страната ни закупи осем самолета това е половин ескадрила за 1,5 милиарда лева

„ Ще би трябвало да дадем още 1,5 милиарда за цяла ескадрила, а по-късно още 2 милиарда за въоръжение. Това са големи бари и българските жители би трябвало да знаят защо се изразходват”, безапелационен е военният министър.

Той добави, че всевъзможни спекулации дали се отхвърляме или не от нови самолети са неверни.

„ Премиерът не е споделил, че не е на дневен ред пазаруването на самолети. Иска да каже, че няма потребност да се бърза ненужно и дава образец със сухопътните войски – те са доста по-пренебрегвани от авиацията и флота. Аз нямам право да деля въоръжените сили. Смятам, че трите плана би трябвало да се движат едновременно”, добави още Каракачанов.

„ Текстът в отчета би трябвало да се редактира”, счита военният министър във връзка отчета, който раздели още веднъж Народното събрание. В него е посочено, че Русия е непосредствена опасност за националната ни сигурност.

„ Истината е, че напрежението сред НАТО и Русия съществува поради Украйна и Крим. Аз считам, че до боен спор сред тях няма да се стигне, тъй като всички приказват за договаряния и, че това е предпочитания подход”, добави още Каракачанов.

Въпреки това той добави, че има проблеми в тази тенденция, само че не и непосредствена заплаха за нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР