80 на сто от 11-те общини в Плевенско са декларирали

...
80 на сто от 11-те общини в Плевенско са декларирали
Коментари Харесай

80 на сто от общините в Плевенско били готови за зимни „изненади“

80 на 100 от 11-те общини в Плевенско са заявили пред регионалния шеф Мирослав Петров, че са в цялостна подготвеност за зимното разчистване. В три от общините към момента текат публични процедури за избор на компаниите, които ще извършват тази активност, оповестиха от регионалната администрация.
На съвещание на регионалния съвет по бедствия Мирослав Петров е изискал от представителите на общините и ангажираните със зимното поддържане институции настояща информация за готовността за зимния сезон.
Регионалните структури на изпълнителната власт и юридическите лица с отговорности за обезпечаване на популацията и бизнеса в усложнени зимни условия са му докладвали за основаната организация. „ Осигурено е финансиране на мероприятията по подготовката за зимата. Областно пътно ръководство - Плевен даде информация за подписаните с изпълнителите контракти за снегопочистване. В ход е инспекция на готовността за осъществяване на контрактуваните отговорности за поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа. Получихме информация за съответната техника обезпечаваща осъществяването на договорите, по типове, брой и регистрационните им номера”, разясни регионалният шеф.
Той добави, че взаимно с Областната дирекция на вътрешните работи, пожарната и Областно пътно е направен проект с разновидности за деяние и краткотрайна организация на придвижването на МПС при комплицирани метеорологични условия по републиканските пътища в района през идния зимен сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР