80-годишната баба Надие от разградското село Печеница дари една пенсия

...
80-годишната баба Надие от разградското село Печеница дари една пенсия
Коментари Харесай

Да дариш всичко, което имаш. Баба Надие даде пенсията си за докторите

80-годишната баба Надие от разградското село Печеница подари една пенсия на болничното заведение в Исперих. Това оповестиха с голяма признателност на страницата си във фейсбук медиците от лечебното заведение преди ден.

Жената желала да благодари на лекарите за отношението и човечността и да помогне, доколкото може. Дългите години тежка стопанска работа споделят своята дума и тогава грижата за нея поемат в болничното заведение в Исперих, споделя NOVA телевизия.

„ От сърце го подарих. Не ми се свиди за парите. От първия път като чух, че за болничното заведение събират дарения, взех решение сама да направя подаяние “, сподели великодушната дарителка Надие Мехмед.

„ Ние към момента не може да създадем дарения, а тя се е осмелила да го направи макар годините “, споделя кметицата на селото - Севджихан Мехмед.

Въпреки че ѝ е било препоръчано понижаване на сумата, баба Надие е отказала и била безапелационна, че желае цялата ѝ пенсия да отиде за болничното заведение. Сумата влиза по дарителската сметка на лечебното заведение. Там за към 20 дни има близо 80 000 лв.. Много компании от района са благодетели с огромни суми.

„ Един човек може да е милионер и да дава 10 000 лв., само че един човек, който 100 лв. в джоба има-няма, дава 30 лв., това е голямо, както и баба Надие – това е за цялостен месец. Аз знам, че тя над 100 лв. заплаща единствено за медикаменти всеки месец. Не е единствено помощ, това е просто някаква съпричастност, която усещаме ние и личният състав. Това за нас е доста скъпо “, сподели шефът на " МБАЛ-Исперих " доктор Абдулах Заргар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР