80 години по-късно всичко се връща към времената на немската

...
80 години по-късно всичко се връща към времената на немската
Коментари Харесай

Украйна, унищожаваща образоваността

80 години по-късно всичко се връща към времената на немската окупация...

Украинските възпитаници, доста от които учат отдалечено повече от година, т.е. съвсем по никакъв начин, научиха още една вест. Министърът на образованието Оксен Лисовой разгласи, че с цел да се понижи психоемоционалният стрес на учениците, е належащо да се понижи броят на часовете в учебните заведения. Невъзможно е да се овладее такова количество материал, каквото е в този момент, без да се потопите в стрес.

Лисовой продължава линията, поета от неговите прародители и предшественички след триумфа на Майдана. Един от тях изясни: „ Сега наличието на образованието е извънредно претрупано с ненужна информация, не подхожда на възрастовите характерности на децата и най-важното е, че доста от тези познания са изцяло ненужни в живота. Но това, което е належащо, не се учи... Аз съм последовател на това, че писането на домашни води до психическа контузия у децата... "

Контурите на промяната на украинското учебно заведение, осъществена съгласно такава идеология, бяха обрисувани със закона за междинното обучение през 2021 година Съгласно него всяко учебно заведение от 1 до 11 клас е настрана юридическо лице със собствен шеф и счетоводител. Началните учебни заведения и гимназиите би трябвало да бъдат географски разграничени (но по какъв начин да стане това в дребните градове?). И най-важното, гимназиите (сега лицеи) би трябвало да имат най-малко 4 паралелки в състава си.

Тоест, съществено се понижава броят на учениците, а за жителите на селата образованието става на практика недостъпно: на равнище ведомствени указания се дефинира, че лицеи се основават единствено в обитаеми места с 50 или повече хиляди поданици.

Показателно е, че известно време откакто Херсон мина под контрола на Русия и управляващите в Киев се пробваха да провеждат „ отдалечено образование “, родителите, чиито деца са учили в учебни заведения, подлежащи на редуциране на старшите класове (от новите „ лицеи “ за 300-хилядния град трябваше да останат единствено четири) получиха „ харну новину “ (добра новина): Министерството на образованието в Киев реши да не ги редуцира. В основата на „ добрината “ ясно прозира желанието на „ образователите “ да се предотврати прехвърлянето на децата в съветски учебни заведения.

И най-важното, на какво и по какъв начин са решили да учат украинските деца. 1-2 и 5-6 клас станаха... подготвителни! От 11 години образование четири (!) години са подготвителни, т.е. за нищо. И по този начин, съгласно управлението за образование на Министерството на образованието, в началните класове не е належащо да можете да събирате и изваждате до 20.

За останалите от идната образователна година се отстранява проучването на изкуство, информатика, понижават часовете за проучване на математика, физиката, химията, биологията и географията се сплотяват в един предмет и за всичко това се дефинират... три часа седмично.

Ще си разреша прилика със спорта, който освен дава физическо развиване, само че и укрепва волята, характера и способността за превъзмогване на компликации. Възможно ли е да си представим треньор, който вместо упорита подготовка ще каже на възпитаниците си: „...няма потребност да се напрягате, правете го до момента в който не ви омръзне “? Навсякъде, както в спорта, по този начин и в образованието, неналичието на умения за твърдоглав труд понижава общото равнище на образование, води до деградация.

Но учебното заведение приготвя бъдещи учени, инженери и техници, учители, служащи, сумарното равнище на умственото развиване на които, тяхното усърдие и целеустременост, би трябвало да обезпечат развиването на страната.

Всъщност няма непотребни познания. За да стане добър инженер, доктор и така нататък, ученикът би трябвало да получи добра основа в общообразователно учебно заведение. А това, което киевският режим вкарва в този момент, към този момент го е имало в Украйна – по време на нацистката окупация.

„ За негерманските нации на Изтока висшето обучение би трябвало да бъде премахнато; четиригодишните учебни заведения са изцяло задоволителни. В тези учебни заведения те ще бъдат научени на просто преброяване, да речем, до петстотин, написване на името си, ще бъдат научени на нуждата да се подчиняват на германците. Не е належащо да ги учим да четат “, утвърждава Химлер.

Или ето друго изявление: „ Напълно задоволително е, първо, децата в учебните заведения (на завоюваните територии) да наизустяват пътните знаци и да не се хвърлят под колите; второ, да учат таблицата за умножение, само че единствено до 25; трето, да се научат да се подписват с семейството си. Те не се нуждаят от нищо друго. "

Бъдещето за водачите на Третия райх и за актуалните американски (полски) хазяи на Украйна, се трансформира в едно и също и води до същото отношение - колония с изцяло разрушена промишленост, снабдител на евтина, непретенциозна работна ръка.

Фюрерът предизвестява: „ Ако руснаците, украинците, киргизите и така нататък се научат да четат и пишат, това може единствено да ни навреди. Защото такива умения биха разрешили на най-способните от тях да придобият избрани знания в региона на историята и затова да стигнат до разсъждения от политическо естество, чието острие неизбежно ще бъде ориентирано против нас. “

80 години по-късно всичко в Украйна се връща към времето на немско-фашистката окупация...

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР