80-години от рождението на прочутия поет - Биньо Иванов, отбелязаха

...
80-години от рождението на прочутия поет - Биньо Иванов, отбелязаха
Коментари Харесай

Честване на 80-години от рождението на Биньо Иванов

80-години от рождението на фамозния стихотворец - Биньо Иванов, означиха другари и фенове на писателя “на по чаша вино “ пред паметника му в град Кюстендил.
Инициатор на събитието бе Виолета Атанасова - публицист и държавник в града, която описа за спомените си от Биньо, за гладните му стачки и истинността им. Разказа за борбения и непреклонен дух на писателя, заставайки зад демокрацията - като своя идея. Както и за познанството си с Любен Петков - непосредствен другар на починалия стихотворец.

Редица кюстендилци се събраха с цел да почетат паметта на Биньо дружно със фамилията му, като специфични посетители на събитието бяха синът му - Димитър Бинев и неговата брачна половинка, както и Иван Андонов - ръководител на читалище “Братство “ и общински консултант. Организаторите благодариха и на читалище “Братство “, които по своя самодейност се погрижиха за почистването и поддръжката на паметника.
След авансово проведената акция голям брой кюстендилци и фенове на творчеството му, бяха подготвили стихотворение от създателя, което да прочетат за мотива. Сред тях бяха Песен за богомилите от 1973г., а изненадата за всички посетители беше авторското стихотворение на Димитър Бинев “На татко ми “, което той показа, посвещавайки го на починалия Биньо Иванов. То стартира с фамозния откъс “Може би, който е нахранил птицата и не е откраднал песента и... той те има “, съобщи сътрудник от града за.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР