80% държавна помощ за плащане на заплати от засегнатия от

...
80% държавна помощ за плащане на заплати от засегнатия от
Коментари Харесай

Демократите искат повече пари за заплатите на пострадал от кризата с коронавируса бизнес

80% държавна помощ за заплащане на заплати от засегнатия от ковид бизнес, а не 60% - това е главното предложение на " Демократична България " (ДБ) за социално-икономическите ограничения по рецесията с COVID-19.
Припомняме, че в този момент страната се готви да дава 60% от брутната заплата на обиден от рецесията бизнес, като критериите кой ще може да кандидатства още се пишат. Засега е ясно, че страната няма да покрива осигуровки и по този начин за доста компании, които нямат пари, ще е по-изгодно да съкратят хората си на трудов контракт, с цел да вземат 60% от заплатата си по трудов контракт като обезщетение за безработица плюс осигуровки от страната.
Освен това, демократите желаят разсрочване на вноските по заемите до края на рецесията – за хора, останали без работа или работещи на повърхностен ден. „ Конкретният размер на вноските и методът на преструктуриране следва да бъдат контрактувани с комерсиалните банки, само че разсрочването би трябвало да е не по-малко от 75% при цялостна загуба и 50% при понижени приходи. Същото предлагаме да важи и за бързите заеми, като за интервал от три месеца лихвите по тях би трябвало да бъдат лимитирани до най-много 2% на месец. Забраната на запорите и на начисляването на наказателни лихви до приключване на изключителното състояние е добра стъпка, само че не покрива риска те да бъдат потърсени в цялостен размер директно след приключване на изключителното състояние, което ще сложи доста наранени от рецесията жители в състояние на неизрядни платци ”, предизвестява Демократична България.
Друго предложение е да има разсрочване на битовите сметки и заплащанията за телекомуникационни услуги – както за физически лица, по този начин и за микрофирми с до 10 души личен състав.
Демократите желаят и наложителна застраховка „ Живот ” за медицинския личен състав, както и краткотрайна спомагателна финансова помощ от 70 лв. месечно за всички пенсионери с пенсия под тази на прага на бедността. И за край – да има горещи телефони за домашно принуждение и за бременни.
Още: " Кой се обрисува да вземе държавни пари за заплатите на чиновниците си поради ковид "
" Борисов даде обещание отсрочване на заплащане на налози, Горанов посочи, че е единствено за корпоративния (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР