8 юли се отбелязва като Световен ден за борба с

...
8 юли се отбелязва като Световен ден за борба с
Коментари Харесай

8 юли - Световен ден за борба с алергиите


8 юли се отбелязва като Световен ден за битка с алергиите от 2005 година, по самодейност на Световната организация за битка с алергиите. Целта е посредством разпространение на информацията за алергичните болести, да се подчертава върху нуждата от профилактиката и претенцията им.

Алергиите се дефинират като свръх реакция на организма към вещество (алерген), което се приема от него като нездравословно, даже и в реалност да не е такова. На процедура броят на веществата към които хората могат да бъдат алергични е безграничен.

През летния сезон най-често срещаните алергични болести са алергичният ринит или по този начин наречената сенна хрема, някои хранителни алергии, слънчевата алергия. Как да разпознаем фотоконтакният алегричен дермат или по този начин наречената слънчева алергия? Тя се демонстрира със ситни, сърбящи пъпчици или огромни надигнати петна по откритите елементи на тялото след излагане на слънце. Съчетание на слънчевите лъчи с разнообразни слънцезащитни артикули, кремове, парфюми и други също може да провокира алергична реакция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР