>8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце ще изнесат 4 концерта

...
>8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце ще изнесат 4 концерта
Коментари Харесай

Уникален концерт на 8 рояла във Варна

 >
8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце ще изнесат 4 концерта в Пловдив, София, Велико Търново и Варна. Пианистите идват от осем разнообразни страни: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, несъмнено България и даже Филипините! С поклон към феновете на класиката, диригентът и музикантите са подготвили вълнуващо прочувствено пътешестване с композициите на Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариу̀с Мийо̀, Джордж Гершуин и други.

Създател на плана " Концерт на 8 Рояла “ е българският пианист и възпитател проф. Томислав Байнов, който дружно с още шестима свои сътрудници основава Клавирен отбор " Байнов " през 1989 година Център за изявите на състава е Южна Германия, само че доста скоро известността му става и интернационална. Особено атрактивни са телевизионните им изяви. Репертоарът им обгръща както особено написани произведения за четири и повече ръце, по този начин и аранжименти на някои от най-популярните типичен пиеси.

Клавирен отбор " Байнов " е записал няколко мощно запаметяващи се стратегии: " Шест ръце на едно пиано ", " Повече от 8 пиана ", " Пиана и перкусия ", " На живо в Люцерн ", " Карл Черни: Концертни квартети ". Специалитет на ансамбъла са осъществявания на произведения на шест ръце, само че на един роял, или 11 или 12 ръце на две пиана, пиеси за повече от 8 пиана, даже до невероятния оркестър от 25 пиана.

Диригентът на концертите е Григор Паликаров - бележит диригент в Софийската Опера и Classic FM symphony Orchestra, композитор, пианист, учител и член на MENSA. Носител е на голям брой национални и интернационалните награди, дирижирал е по целия свят.

Четирите концерта от турнето ще се състоят през есента на 2019-та, както следва:

ПЛОВДИВ, зала С.И.Л.А – 16 ноември

СОФИЯ, Зала 1 на НДК – 18 ноември

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ДКС Васил Левски – 21 ноември

ВАРНА – ДКС Варна – 23 ноември

" Убедени сме, че " Концерт на 8 рояла “ е събитие с огромна културна значителност, което ще провокира сериозен отзив в медиите, феновете на класическата музика и цялата ни културната общност ", споделят уредниците на събитията " Класик Стейдж Ентъртейнмънт “.

Билетите са към този момент в продажба в мрежата на EVENTIM, както и на касата на ФКЦ Варна!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР