8 от поне 49 задържани от властите журналисти все още

...
8 от поне 49 задържани от властите журналисти все още
Коментари Харесай

Беларус: 8 журналисти все още са в ареста

8 от най-малко 49 арестувани от управляващите публицисти към момента са по арестите в Беларус. Те би трябвало неотложно да бъдат освободени. За това настоя в изказване Комитетът за отбрана на публицистите, съобщи News.bg.

49 публицисти бяха арестувани сред 11 и 12 октомври, до момента в който отразяваха митинги в Беларус; трима от тях остават в ареста, като общия брой на арестуваните публицисти е осем, съгласно Беларуската асоциация на публицистите (БАЖ). 16 са с повдигнати обвинявания, че или не са се подчинили на законната заповед на служителите на реда, или са взели участие в митинги, или и двете.

На митингите по-рано в страната бяха арестувани 500 души, измежду които и доста публицисти. Бившият претендент за президент на Беларус Светлана Тихановска съобщи, че след две седмици беларуската съпротива има намерение да предприеме дейности, в случай че настояванията ѝ не бъдат изпълнени. Тихановска твърди, че в случай че управляващите не се съобразят с тези претенции, опозицията може да провежда стачки във фабриките на 26 октомври, ще стартира да блокира пътищата и ще упорства пред поддръжниците си да не купуват артикули в държавните магазини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР