8 нови заразени с коронавирус у нас. Това каза ген.

...
8 нови заразени с коронавирус у нас. Това каза ген.
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: 8 нови заразени с коронавирус, броят им стана 346. 14 са вече изписаните

8 нови инфектирани с ковид у нас. Това сподели ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния брифинг на Националният действен щаб. Той добави, че всичките 8 са от София. Така общият брой на заболелите у нас стават общо 346, като 214 в София.

Броя на изписаните е 14 души, сподели още ген. Венцислав Мутафчийски, като добави, че 276 са изследваните проби през днешния ден.

" От Пещера има изписани 2-ма за домашно лекуване, още нямат негативни проби, само че са с положителни клинични индикатори ", сподели още той.

" Всички медикаменти, които се употребяват сега, нямат потвърден резултат - вървят към 8 клинични изследвания, само че те са рандомизирани със съответни контролни групи и не престават към 10 месеца ", добави той.

По думите му в София съвсем всеки интубиран умира. " Излекуваните се допуска, че имат построен имунитет ", сподели той.

" Болестта протича тежко при всички възрастови групи - при по-младите от 70-годишна възраст, умряли у нас, са с предишни болести. Има интубиран 37-годишен млад мъж - не е известно да има съпътстващи болести ".

" Преди 2 дни по рекомендация на Щаба се затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград ", Гърция забрани влизането на българи в страната без позволение. Тировете няма по какъв начин да бъдат неразрешени ", посочи ген. Мутафчийски. /24chasa.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР