8 нови случая на коронавирус са установени в област Русе

...
8 нови случая на коронавирус са установени в област Русе
Коментари Харесай

Още трима заразени в Дома за стари хора Възраждане в Русе

8 нови случая на ковид са открити в област Русе за последните 24 часа. Заразените са трима мъже и 5 дами на възраст сред 60 и 84 години. Седем от тях са от Русе, като единствено една жена на 76-годишна възраст е от Ветово.
Тя и още четири души са приети в болница в инфекциозното поделение на Университетска болница " Канев ". За момента те са в устойчиво положение. Двама от приетите в болница пациенти – мъж и жена на 80 и 84 години, са жители на дом за остарели хора " Възраждане ".
 10 излекувани от вкъщи за остарели хора Възраждане в Русе 10 излекувани от вкъщи за остарели хора " Възраждане " в Русе
Петима жители на дом за остарели хора „ Възраждане “ са към този момент излекувани от ковид. Става дума за двама мъже и три дами н...
Освен при двамата жители в общественото заведение е регистриран и още един случай на коронавирусна зараза при 60-годишна санитарка, която понастоящем е подложен под домашна изолираност. Останалите трима души са в положително общо положение и са оставени под домашна изолираност. Така общият брой на излекуваните от вкъщи към този момент доближи 18 души, като 13 от тях са негови жители.
Същевременно общият брой на доказаните случаи с коронавирусна зараза в засегнатото обществено заведение към този момент е 93-ма души, от които 84-ма жители и девет души личен състав. От жителите на дома 6 души към момента остават на болнично лекуване. Двама от тях са в инфекциозното поделение на Университетска болница " Канев ", трима в отделението за лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ " Медика Русе ", а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести " Д-р Димитър Граматиков – Русе ".
Други 8, които са безсимптомни, са изолирани във вила " Липник " в село Николово, която е на Община Русе. 18 от жителите са настанени в Кризисен център " Каритас ", а останалите 37 на 4-тия етаж на дома за остарели хора.
Други петима жители се намират в домакински отпуск, един човек е приет в болница в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ " Канев ", а също по този начин има и един напуснал обществената институция. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в региона доближи 292- ма души, като дейните случаи все още са 63. От тях 25-ма са на болнично лекуване, а другите 38 са под домашна изолираност.
 Първи оздравял от COVID-19 от вкъщи „ Възраждане ” в Русе Първи оздравял от COVID-19 от вкъщи „ Възраждане ” в Русе
Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от ковид от потребителите на дома за остарели хора в Русе. Тя е изписана от обособен...
От дейните случаи 44% са мъжете, а дамите са 56%, което като численост е надлежно 28 и 35 Подобно е и разпределението при всички болни от началото на пандемията 176 са дамите, а мъжете са 116, което в проценти е респективно 60% и 40%. За миналите 24 часа броят на излекуваните се е нараснал с още трима души, което значи, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са към този момент 215.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР