8 момчета и 12 момичета, са приети да се обучават

...
8 момчета и 12 момичета, са приети да се обучават
Коментари Харесай

20 младежи започват обучение за военни лекари

8 момчета и 12 девойки, са признати да се образоват по специалността " Военен доктор ". Това е четвъртият випуск, образуван в следствие на тристранното съдействие сред Военномедицинска академия (ВМА), Висше военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров " и Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов " - Варна.

Шестгодишното образование за курсантите и в двата университета е гратис, а след довеждане докрай получават две дипломи : магистър по " Медицина " и бакалавър по компетентност " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ", както и обезпечена реализация с 10-годишен контракт за работа като боен доктор.

По време на следването им е обезпечено настаняване, хранене, военно и здравно облекло, учебници и образователни принадлежности , стипендии, участия в научни конгреси - таксите, за които се поемат напълно от ВМА. А след края на образованието - опция за специализация във ВМА и повишение на квалификацията освен в България, само че и във всички страни-членки на НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР