8 жалби са подадени в съда срещу решението на Централата

...
8 жалби са подадени в съда срещу решението на Централата
Коментари Харесай

ЦИК защитавала доверието в изборния процес

8 тъжби са подадени в съда против решението на Централата изборна комисия, с което тя анулира изцяло гласуването с машини. Това стана ясно от изказването на ръководителя на комисия Камелия Нейкова в края на днешния ден.

ЦИК чака Върховен административен съд да прегледа всички тъжби против анулацията на машинния избор. Това обаче ще стане едвам в понеделник, когато съдът стартира работа, а първият тур на локалните избори е на следващия ден, 29 октомври.

По този въпрос Камелия Нейкова съобщи, че няма по какъв начин ЦИК да дефинира дневния ред на Върховния административен съд. Тя чака държавните институции да си свършат работата по отчета на ДАНС.

ЦИК стои зад решението си за анулация на машините за гласоподаване.

Няма постъпили данни в ЦИК, които да опровергават мненията в отчета на ДАНС, съобщи Нейкова. ЦИК взе обосновано и законосъобразно решение, сподели Нейкова като изясни, че задачата на това решение е " да има доверие в изборния развой ".

Изборната комисия счита, че дейностите на заместник-министъра на електронното ръководство са незаконосъобразни. Камелия Нейкова цитира, само че без да е ясно тъкмо от къде до къде са цитатите, елементи от докладната бележка на ДАНС, като в изреченията имаше и откъс за " игрички ".

Тя посочи, че не е давано единодушие от ЦИК за превозване на машините. Министерство на вътрешните работи разполагали с транспортен лист и координиран график, само че това не е позволение.

За комисията са неприемливи офанзивите на политици към ЦИК, а и всяко едно вмешателство в работата на самостоятелната конструкция.

Има задоволително хартиени бюлетини, увери Нейкова и изиска Централната изборна комисия да бъде оставена в утрешния ден умерено да си свърши работата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР