8-годишното дете, което вчера бе нападнато от домашно куче във

...
8-годишното дете, което вчера бе нападнато от домашно куче във
Коментари Харесай

Нахапаното от овчарка дете във Враца е от известно семейство

8-годишното дете, което през вчерашния ден бе нападнато от домашно куче във Враца, се оказа от известно семейство.
Баща му е Николай Николов /на снимката/, който е притежател на една от най-старите в града погребални организации „ Танатос “, а майка му Десимира Николова е ПР на циментовия цех „ Холсим България “ АД в село Бели Извор.
Както първо организация BulNews заяви, момчето беше нападнато на детска площадка на ул. „ Демокрация “ в града от източноевропейска овачарка. Инцидентът се разигра пред очите както на родителите, по този начин и на стопанката на животното.

Министерство на вътрешните работи удостовери новината на BulNews за нахапаното от куче дете във Враца

Бащата на 8-годишния хлапак споделя, че до момента в който се занимавали с по-малкото си дете, чули ръмжене и лай, а момчето изпищяло.
„ Обърнах се и видях по какъв начин тъкмо в този миг кучето го беше захапало за лакътя, а след това – и по меките части”, спомня си Николай.
Таткото незабавно изтичал при детето си, а в това време стопанката съумяла да издърпа нападателната овчарка.
"Намордник носеше в лявата си ръка. Постави го 10-ина минути след случая, когато чакахме полиция и незабавния център”, описа Николов.
Жената изглеждала обезпокоена, декларирала, че кучето в никакъв случай не е било нападателно. Според други минаващи, обаче то и преди нападало, само че други четириноги.
„ Тя е възрастен човек, може би вчерашният ден е бил моментът, в който е схванала, че това куче не ѝ е по силите”, разяснява мъжът. За благополучие, пострадванията на детето към този момент са обработени и то дори е на учебно заведение през днешния ден. Баща му се притеснява по-скоро какъв брой време ще бъде нужно, с цел да бъде преодолян стресът от случилото се.
Семейството също има огромно куче, само че Николай акцентира: „ Всички, които имат огромни кучета и рискови породи, би трябвало да носят своята отговорност това куче да бъде гледано като домакински любим без да има заплаха за хора и други животни – и да носят отговорност за всички последици”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР