8-годишно момченце от село Крумово се нуждае от средства, за

...
8-годишно момченце от село Крумово се нуждае от средства, за
Коментари Харесай

8-годишно дете се нуждае от средства за животоспасяваща мозъчна операция

8-годишно момченце от село Крумово се нуждае от средства, с цел да му бъде осъществена животоспасяваща интервенция. Малкият Станислав е роден през юли 2011 година В края на месец ноември същата година той стартира да повръща непрестанно и след редица проучвания и прегледи е открито съществуване на голяма хидроцефалия, оповестява " Актуално ".

Състоянието се предизвиква от акумулиране на прекомерно огромно количество церебро-спинална течност в мозъка. Месец по-късно Станислав е признат в болница и опериран, като процедурата минава сполучливо. След като е изписано детето стартират безчет прегледи, а положението му непрестанно се утежнява. Тогава лекарите в България оповестяват на родителите на бебето, че то няма да доживее да навърши първата си година, по тази причина „ да се прибират и да чакат неизбежното “, изясняват близки. Те, обаче, не губят вяра и стартират да търсят други решения. Съдбата ги среща с хора, които им помогат да изпратят документите на момченцето в Турция. През февруари детето отпътува и е прегледано от един от най-хубавите детски неврохирурзи в света. Отговорът, който получават от турската болница, е че поставената посредством интервенцията клапа в мозъка на Станислав, не работи и това би трябвало да се поправи допустимо най-скоро.



За първи път в този миг родителите схващат, че детето им има израстък. Веднага се свързват с Фонда за лекуване в чужбина. Получават утвърждение и през април 2012 година отпътуват за Турция. От тогава на Станислав са осъществени редица интервенции и интервенции, организира му се и химиотерапия. Открити са и хормонални проблеми, лечението за които и до през днешния ден продължава посредством животоспосяваща инжекция, която се слага на всеки 28 дни. В началото на предходната година положението на момченцето внезапно се утежнява, а поради тумора детето губи зрението си. Едновременно с това, поражда и различен проблем. На стадий, когато сменят шефа на Фонда за лекуване в чужбина, на родителите на Станислав е обявено, че не могат да употребяват отпуснатите за лекуването средства. И от тук нататък би трябвало да си поемат всички разноски сами. Необходимите за лечението пари обаче към този момент са непостижими за фамилията. Затова те се обръщат за помощ към своите познати, близки и към непознати хора. На този стадий момченцето още веднъж е в болница в Турция, като след последните осъществени прегледи медиците са решили, че би трябвало да му бъде увеличена дозата на медикаментите.Насрочена е и нова дата за интервенция – 28.06.18 година, посредством която туморът да бъде отхвърлен. За осъществяването й са нужни 62 000 евро. До момента събраната сума е в размер на над 53 000 лв.. В обществената мрежа към този момент благодетели провеждат търгове за продажба на обувки, ръчно направени чанти, чаши, плюшени играчки, персонални предмети и други.

Кутии за дарения са ситуирани в Асеновград в хранителен магазин „ Минчо Ефтимов “ - някогашния магазин „ Мария “ в квартал Зъбчето. Благотворителен концерт в помощ на 8-годишния Станислав ще се организира на 13.06.18 година от 19:30 ч. в Пловдив, бар „ Крафт “ - „ Капана “.

Средства се набират и посредством следната дарителска сметка:

BG93RZBB91551008588490
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР