8-годишно момче от Враца триумфира в швейцарската картинг лига /SKL/

...
8-годишно момче от Враца триумфира в швейцарската картинг лига /SKL/
Коментари Харесай

8-годишен врачанин триумфира в швейцарската картинг лига /снимки/

8-годишно момче от Враца победи в швейцарската картинг лига /SKL/ в зала. Мартин Стоянов завоюва първия кръг от надправарата „ ROOKIE-KID GP “, която се организира на 24 февруари в Моторспорт център - Рогвил. В надпреварата се включиха 75 водачи от Швейцария, Германия, Италия, Франция, Испания, Полша и Унгария.
След Стоянов приключиха германецът Николай Сабо, полякът Рафаел Гуиджак и представителят на домакините Яан Бауман, който започва от трета позиция в мрежата.
Мартин е роден във Враца на 3 април 2009 година, само че от август 2016 година учи и живее в Швейцария, дружно със фамилията си. За първи път кара картинг едвам 4-годишен, само че през предходната година стартира да се занинамава съществено с това си начинание.
През 2017 година Мартин Стоянов взе участие в 4 надпревари. В първото финишира 8-ми. Втората конкуренция е 3-часова за устойчивост. Като екип Мирослав и Мартин приключват 16-ти. Стоянов е единственото дете измежду участниците мъже. В третия му старт идва и първият подиум - 3-то място в Гран При на Базел. В четвъртото съревнование Мартин е ударен в самото начало и остава финален, само че с поредност от изпреварвания съумя да се върне до 4-та позиция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР