8-годишно дете от смесен брак между българка и гръцки гражданин

...
8-годишно дете от смесен брак между българка и гръцки гражданин
Коментари Харесай

Труд: На остров Крит! Баща грък насилвал 8-годишно момиченце от смесен брак с българка

8-годишно дете от разбъркан брак сред българка и гръцки жител упрекна татко си в блудничество. Инцидентът е станал на гръцкия остров Крит. След медицински обзор и последвал диалог с психолози бяха снети показания от малолетното дете, които хвърлят съществени обвинявания към бащата за осъществено блудничество, съобщава  " Труд ".

От болничното заведение, където е осъществен прегледа на детето е сезирана полиция и прокуратура. Ужасната история се разплита, когато майката, българка по генезис, останала шокирана от думите на щерка си, преди сън, че има болки във вагиналната област. След последвал скандал сред двамата родители детето е заведено в болница, където е направено засвидетелствуване от здравно лице. 

Временно бащата е бил арестуван, само че в следствие пуснат под напън на родственици, другари и даже владиката на селото, настояват осведомени. Издадена е заповед от полицията бащата да не напуща страната и да се явява на автограф два пъти месечно в полицейския сектор до привършване на следствието. Детето е обезпокоеното и не желае да се вижда с татко си.

От локалното „ Сдружение на Българите на остров Крит “ проведоха акция за набиране на средства за помощна майката, която е останала съвсем на улицата с 4 евро в джоба. В момента живее в различен дом на брачна половинка си и в друго обитаемо място, само че няма никакви приходи, защото до преди случая действително е била стопанка и е пособия в селскостопанската работа на родата на мъжа. Детето приказва и схваща български чудесно. От сдружението са поомогнали за обезпечаване на юрист, който да я съставлява и увериха, че няма да оставят майката и детето, което е и български жител, записано е в България и има публикуван акт за раждане.

Разкрита е сметка на името на майката след апел на сдружението и в обществените мрежи към този момент се събират следства за правосъдни разноски и храна на фамилията, до момента в който си стъпят на краката, само че постъпилите доходи са доста малко. Майката на детето единственото, което желае е детето да се успокои и да заживеят обикновено.

В момента си търси работа, с вяра, че от септемврище може да се самоиздържа дружно с детето, без значение по какъв начин ще се развие проблема по делото. „ Това е следващият случай, в които би трябвало да се борим за правата си на чест, работа и почитание. За жал на Крит, няма публични представители на българската страна и ни е особенно мъчно пред гръцките институциите. Някои от тях оказват помощ, само че с други не можем да се оправим.

От 2 години Министерство на външните работи организира изнесени консулски дни на остров Крит, извадени са тук на над 1200 души документи, пълномощни и прочие, което до известна степен взема решение част от проблемите, само че за жалост ежедневни проблеми като този ни е особенно мъчно да решим “, съобщи ръководителят на сдружението Петър Анастасов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР