8-годишно дете на сирийски бежанци дари спестяванията си на българско

...
8-годишно дете на сирийски бежанци дари спестяванията си на българско
Коментари Харесай

Дете на сирийски бежанци дари спестяванията си на българско семейство в нужда

8-годишно дете на сирийски бежанци подари спестяванията си на българско семейство в потребност. А студенти по Арабистика взеха решение да му върнат жеста.

Когато е бил единствено на две годинки, Фирас и фамилията му идват в България, бягайки от войната в Сирия. Установяват се в село Краище. Момчето върви на учебно заведение, изкарва положителни оценки и прави добрини. За една от тях скоро научи цяла България - Фирас подари събрани от закуски 70 лева на нуждаещо се семейство.

" Аз чух, че има небогати и дадох касата на татко ми и ги дадохме ", сподели Фирас Mохамед Зайат.

Скоро по-късно, студенти по арабистика от Софийския университет решили да върнат жеста на момчето и да зарадват него, братчето и сестричката му с дарове.
Ние се вдъхновихме доста от тази история дружно с моите сътрудници и взехме решение да върнем положителното, да се почувства и той по този начин, както е предиздвикал да се почувства дядото ", споделя Амира Ел Хусеин, студентка по арабистика в Софийски университет.

" Аз бях трогната, само че също просто си помислих по какъв начин положителното е като бумеранг и то просто ражда положително ", споделя Йоана Митева, студентка по арабистика в Софийски университет.

Да бъдеш добър човек е въпрос на образование, детето се държи с хората, както вижда родителите му да го вършат, споделя бащата на Фирас.

Фирас споделя, че в България най-вече му харесва природата и се усеща благополучен с многочислените си другари. Мечтае да стане служител на реда. И да продължи да оказва помощ на хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР