8-годишната Надя от Украйна, която пострада тежко при зверска катастрофа

...
8-годишната Надя от Украйна, която пострада тежко при зверска катастрофа
Коментари Харесай

Медици излекуваха украинче, пострадало при зверска катастрофа

8-годишната Надя от Украйна, която пострада тежко при зверска злополука на пътя Варна-Бургас на 11 август, живее втори живот с помощта на хирурзите от варненската МБАЛ „Св. Анна“. Момиченцето напусна с усмивка на разположение болничната стая, откакто в продължение на месец лекарите настойчиво се бориха да го спасят.

Надя бе настанена в незабавната варненска болница с раздран черен дроб и далак, травми на двата бели дроба и фрактура на таза. Травмите детето получи, откакто „Ситроен“ се вряза в „Рено“ с украинска регистрация, в което пътувало със фамилията си. От удара на място почина виновният водач, а петима души от непознатата кола бяха ранени.

Най-тежко бе ситуацията на Надя, която бе оперирана повече от 5 часа от екипа на доктор Румен Христов от Детска хирургия и началника на клиниката по коремна хирургия доцент Сергей Глинков. След комплицираната и сполучлива намеса под грижите на медиците момиченцето се възвърне изцяло и към този момент отпътува за дома си, оповестиха от болничното заведение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР