8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол Йончева, която

...
8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол Йончева, която
Коментари Харесай

8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол

8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол Йончева, която бе заклана в асансьор в Бургас през лятото на предходната година, постанови Окръжният съд в морския град. Задържан и упрекнат за закононарушението е 16-годишният Иван Иванов.

Вчера прокуратурата изиска 7 години затвор за Иванов, а фамилията на жертвата настоя за оптимално наказване. Според обвиняването Иван е намушкал жертвата с нож в сънната артерия, а момичето не е имало никакъв късмет да оцелее. Близките на подсъдимия настояват, че не той, а маскиран мъж е умъртвил Никол, осведоми дарик.

Вчера прокурор Ангел Ангелов бе безапелационен, че събраните доказателства на 100 % сочат, че точно Иван е причинител на убийството. От прокуратурата означават, че закононарушението е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод –тя е останала в схващане след пробождането, възприемала е същността на обстановката, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на гибелта си, като въпреки и малолетен, подсъдимият е разбирал свойството и смисъла на осъщественото от него и е могъл да управлява постъпките си.

Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР