8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол получи 16-годишният

...
8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол получи 16-годишният
Коментари Харесай

8 години затвор за 16-годишния Иван, убил малката Никол

8 години затвор за убийството на 11-годишната Никол получи 16-годишният Иван.

Той е обвиняем за това, че на 20.08.2017г. в гр.Бургас, ж.к. „ Меден рудник “, съзнателно умъртвил момичето, посредством нанасяне на удар – пронизване с нож на врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия и е породена мощна кръвозагуба и остра анемия, довела до гибелта на потърпевшата.

Убийството е осъществено по изключително непосилен за убитата метод – потърпевшата е останала в схващане след пробождането, задоволително информативно е възприемала същността на обстановката, в която се е намирала, виждала е изтичащата от раната кръв, била е затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ, осъзнавала е неизбежността на гибелта си, като въпреки и малолетен, подсъдимият е разбирал свойството и смисъла на осъщественото от него и е могъл да управлява постъпките си. Това оповестяват от държавното обвиняване.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Според следствието историята стартира седмици по-рано с преписка в обществените мрежи сред Никол и посочения за причинител Иван. По неразбираеми за родителите на Никол аргументи, тя хваща рейс от центъра на града, където живее и потегля за комплекс „ Меден рудник ”, където в бл. 96 живее Иван. Това е първа и последна среща на двамата. Никол намира гибелта си в асансьор в прилежащ блок, където е заклана с 20,5-сантиметров кухненски нож, по-късно открит от проверяващите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР