8 души са загинали,а 24 са ранени при ракетния обстрел

...
8 души са загинали,а 24 са ранени при ракетния обстрел
Коментари Харесай

Над 70 ракети са паднали в Киев и други украински градове! Има загинали и ранени

8 души са починали,а 24 са ранени при ракетния обстрел в Киев. Още от сутринта в украинската столица кънтят гърмежи, като е единствено ден, откакто съветският президент упрекна Украйна за терористично нахлуване против Кримския мост.
Прочетете още
Съобщава се и за избухнал пожар в Топлоелектрическа централа, а съгласно първичната информация досега са пуснати 75 ракети, като гърмежи има и в други огромни украински градове. В тези региони има и проблем с интернета, което затруднява и предаването на настояща информация.

В столицата не стопират предупредителните сирени за предстоящи нови. Първите детонации в столицата на Украйна са се чули малко след 08.00 часа локално време, а след 09.00 часа международните организации оповестиха за нови гърмежи. Много коли за спешна помощ са се насочили към мястото на детонациите, оповестява Франс прес.

Според кмета на града Витали Кличко е наранена сериозна инфраструктура.

Видеокадри от украинската столица демонстрират, че ударите, нанесени по града тази заран, са поразили мост. На други  се вижда, че някои от ракетите са паднали до детски площадки. При първичните удари в Шевченковския регион са наранени постройките на два музея и филхармонията, заяви културният министър на Украйна.



" Опитват се да ни заличат от лицето на земята ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс, който е удостоверил и информацията за починали и ранени при ударите против Киев и други градове.

Външният министър Дмитро Кулеба определи  Путин като терорист, а началникът на президентския кабинет Андрий Ермак съобщи, че страхливите удари против детски площадки демонстрират, че -цитирам " съветският въпрос би трябвало да се позволи със мощ ".

Ройтерс цитира по-рано кмета на града Витали Кличко, съгласно който е имало няколко детонации в централния Шевченковски регион. В него се намират доста от туристическите забележителности на украинската столица, постройките на киевски университети, както и огромен брой театри, музеи, кина, питейни заведения и паркове.

" Столицата е атакувана от съветски терористи! Ракетите поразиха обекти в центъра на града (в квартал Шевченковски) и в квартал Соломянски. Сирените за въздушна офанзива се включват и затова опасността продължава “, написа кметът Виталий Кличко в обществените медии. " Централните улици на Киев са блокирани от чиновници на реда, избавителните служби работят ", уточни още той.

Според консултант на украинското вътрешно министерство, представен от УНИАН, спасители към този момент работят в региона на един от ударите в столицата.



Това са първите удари против Киев от месеци насам, които са и по централни от ударите по-рано през войната, разяснява кореспондента на Би Би Си.

Съобщава се също по този начин за детонации в утринния час пик и в Лвов, Тернопол и Житомир в западната част на Украйна и в Днепър в централна Украйна, предава Ройтерс.

Те идват ден откакто съветският президент Владимир Путин дефинира като украински терористичен акт детонацията, развалила моста, свързващ анексирания поулостров Крим с територията на Руската федерация.

С декрет президентът на Украйна Володимир Зеленски разпореди всеки ден в 09.00 часа локално време да се уважава паметта на починалите в спора с Русия с общонационално едноминутно безмълвие.

По информация на " Укринформ ", минутата безмълвие ще се организира и в образователните заведения, както и в задграничните дипломатически задачи съгласно локалното време там.

Съобщава се и за яростни боеве в региона на Бахмут.  Градът е на основен път, свързващ градовете Славянск и Краматорск в индустриалния район Донбас, който Москва към момента не е превзела изцяло. Поемането на контрола над Бахмут дава опция за по-широки дейности, през него минават автомагистралите Харков - Ростов и Донецк - Киев.

: Russian strikes reported in central Kyiv.
— UA News (@UrgentAlertNews)

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР