8 души са починали, след като планинска река внезапно придошла

...
8 души са починали, след като планинска река внезапно придошла
Коментари Харесай

8 туристи загинаха в Италия в популярен каньон

8 души са умряли, откакто планинска река ненадейно придошла в италианския район Калабрия, оповестиха локалните служби за незабавна помощ в понеделник.

Проливен дъжд наводни ненадейно каньон, цялостен с туристи, в Калабрия, Южна Италия, при което починаха минимум осем души, заяви Гражданската отбрана, представена от Асошиейтед прес.

Жертвите са четири дами и четирима мъже.

Смята се, че всички жертви са италиански туристи, съобщи Ройтерс.

Началникът на Гражданската отбрана в Калабрия Карло Танзи сподели по телевизия Скай Ти Джи 24, че 12 души, измежду които 10-годишно момче, са избавени от водите на ненадейно придошлия планински поток Раганело, народен парк Полино, известна туристическа дестинация. Те съумели да намерят леговище на скалите и с цел да ги извадят, спасителите се спускали с въжета.

Момчето и още петима души са ранени. Всички потърпевши са от група от 15 туристи. Не е ясно какъв брой хора са в неопределеност, тъй като в каньона е имало най-малко три групи сега на бедствието.

Проблемът е, че не знаем какъв брой души са били завлечени от придошлата висока вода, сподели Танзи. Този каньон е доста стеснен и висок, представете си съвсем километър на височина и единствено няколко метра широчина, и хората в тази дупка, разясни той.

Според него ще минат часове, преди да стане прочут точния брой на жертвите.

Five dead in flash flood in #Italy’s #Calabria region https://t.co/zWgo1YM0qL pic.twitter.com/7BlzXHtyVi
— Arab News (@arabnews) August 20, 2018
На мястото са докарани мощни прожектори, с цел да може интервенцията по издирването на възможни други потърпевши да продължи и през нощта.
Потокът Раганело се счита за рисков и локалните управляващи предлагат да се посещава единствено от опитни планинари, а в някои интервали от време достъпът даже е неразрешен, отбелязва Франс прес.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР