8 души пострадаха при инцидента с дерайлиралия влак в Кресненското

...
8 души пострадаха при инцидента с дерайлиралия влак в Кресненското
Коментари Харесай

Какво е състоянието на пострадалите от удара на пътническия влак в скалите в Кресненското дефиле


8 души пострадаха при случая с дерайлиралия трен в Кресненското дефиле. Около 18:55 ч. локомотивът на пътнически трен 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е блъснал в паднала върху стоманения път скална маса в резултат на което е дерайлирал.

Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „ Черниче “. Локомотивът безусловно е издигнат над релсите, покатервайки се над скалните парчета. В момента дефилето ври от пожарни и коли за спешна помощ, които в първия миг се затрудниха да доближат до мястото на случая, защото е недостъпно.

В началото на дефилето преди жп моста над река Струма е разположен самобитен щаб, в който има пожарни, коли за спешна помощ и полиция. След случая, станал към 19 ч., вагоните са издърпани обратно, с цел да могат пасажерите да се изтеглят по въжения мост, намиращ се на 500 м след Османска чешма в посока Кресна. При удара има съборен дирек на контактната мрежа.

Напрежението е спряно, както и всички влакове в двете направления. Сред пасажерите има леко потърпевши - с охлузвания и външни пострадвания. Във влака са пътували 55 души. Пострадали, без заплаха за живота, са осем. Сред ранените са машинистът, помощник-машинистът на композицията, началник-влакът и един пасажер. Министерство на вътрешните работи заяви, че останалите пасажери към този момент са изведени от влака и са в сигурност.

Осигурени са рейсове за транспортиране на хората от този трен, както и на тези от идващите влакове по трасето. Преустановено е придвижването на влаковете по направлението Петрич-Благоевград.

До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на преносимия състав от линията. Предстои да създадем инспекция на целия скален откос, който е над линията и това дали има заплаха от още сривания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, изясни генералният шеф на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Няма огромни вреди по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за придвижване през днешния ден. Това ще се случи, откакто локомотивът бъде вдигнат и бъде тествано положението на скалния откос. Очаква се придвижването да бъде възобновено в границите на 48 часа. Пострадалите пасажери ще получат обезщетения според от пострадванията.

Общо 8 души са потърпевши при случая с трен край село Черниче, останалите пасажери са евакуирани. Това заяви регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов по отношение на случая с влака край село Черниче.

„ Както знаете в 18.50 беше подаден сигнал на 112 за случай с пътническия трен, който пътува от Петрич за София. Става въпрос за конфликт със скална маса, паднала върху релсите. Незабавно беше разположен целият регионален щаб на място, с цел да могат да бъдат координирани дейностите по спасяването на пасажерите в самия трен. Към момента положителната вест е, че нямаме починали освен това произшествие. Нямаме тежко ранени. Пострадали са помощник-машиниста на влака, шеф влака и още 6 души, които са превозени от 9 екипа на Спешната помощ. Шест души са настанени в УМБАЛ Благоевград, двама в болница „ Пулс “. Няма тежки пострадвания, нито директна опасност за живота сега “, разгласи регионалният шеф.

Той добави, че откакто бъде осъществен оглед на място и дейности от страна на ОДМВР – Благоевград незабавно ще стартират и дейности по възобновяване на придвижването по жп пътя.
„ Освен машината, която би трябвало да бъде отстранена от стоманения път, би трябвало да бъде възобновено и самото трасе “, изясни Михайлов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР