8 американски морски пехотинци в австралийска болница след катастрофата на Osprey, при която загинаха 3

...
Канбера, Австралия — Осем американски морски пехотинци останаха в болница
Коментари Харесай

Канбера, Австралия — Осем американски морски пехотинци останаха в болница в град Дарвин на австралийското северно крайбрежие в понеделник, след като бяха ранени при огнена катастрофа на тилтротор самолет, който уби трима техни колеги на остров.

Всичките 20 оцелели бяха транспортирани от остров Мелвил на 50 мили южно до Дарвин в рамките на часове след разбиването на морски V-22 Osprey в 9:30 сутринта в неделя по време на многонационална тренировка, каза главният министър на Северната територия Наташа Файлс.

Всички са откарани в Кралската болница Дарвин и 12 са били изписани до понеделник, каза тя.

петима морски пехотинци загинаха при огнена катастрофа в отдалечена част на Калифорния източно от Сан Диего. Доклад за разследване на катастрофа миналия месец установи, че трагедията е причинена от механична повреда, свързана със съединителя.

От 2012 г. насам е имало 16 подобни проблема със съединителя на Marine Ospreys по време на полет, сочи докладът. Но не са възникнали проблеми от февруари, когато морската пехота започна да подменя част от оборудването на самолета, се казва в доклада.

Спешните служби бяха изненадани, че броят на загиналите от катастрофата в неделя не е по-висок.

„За хеликоптер, който катастрофира и се запали, да има 20 морски пехотинци, които оцеляват, мисля, че това е невероятен резултат“, каза Мърфи.

Министърът на отбраната Ричард Марлс също беше благодарен, че жертвите не са по-лоши.

„Забележително е, че в много отношения толкова много са оцелели“, каза Марлс пред телевизия Nine News. „Това остава много трагичен инцидент и загубата на тези животи се усеща силно“, добави Марлс.

САЩ Министърът на отбраната Лойд Остин отдаде почит на убитите морски пехотинци.

„Тези морски пехотинци служиха на страната ни със смелост и гордост и моите мисли и молитви са със семействата им днес, с другите войници, които бяха ранени в катастрофата и с цялото семейство на USMC“, написа Остин в Туитър.

Посолството на САЩ в Австралия излезе с изявление, в което изказва съболезнования на семействата и приятелите на загиналите морски пехотинци и благодари на австралийските респонденти за тяхната помощ.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР