79% от испанците смятат, че пандемията е повлияла на емоционалното

...
79% от испанците смятат, че пандемията е повлияла на емоционалното
Коментари Харесай

79% смятат, че COVID-19 е повлиял на емоционалното им здраве

79% от испанците считат, че пандемията е повлияла на прочувственото им здраве. 57,5% се опасяват да не се разболеят, а 83,2 на 100 са подтиснати от празните улици и магазини. Това демонстрира първото изследване на Центъра за социологически проучвания за следствията и резултатите на пандемията върху испанското население, съобщи Нова телевизия.

Въпреки това единствено 7,5% от хората споделят, че се нуждаят от професионална помощ поради прочувственото си положение. Проучването, извършено в края на октомври, демонстрира, че 58,4% от испанците са считали в даден миг, че могат да умрат от Covid-19, защото пандемията продължава към този момент 9-и месец. 57,5 на 100 са изпитвали боязън да не се разболеят, а 24 % - болежка от загубата на член на фамилията, другар или прочут.

Що се отнася до това дали са получили помощ от семейство си или другари по време на 4-месечната карантина напролет за покупки или доктор, 83,8% споделят, че не са получили никаква помощ, макар обстоятелството, че единствено 12,1 на 100 от интервюираните са прекарали изцяло сами изолацията. 56,9% се усещат гневни, а 3,1 на 100 постоянно са депресирани поради този метод на живот, който внезапно понижи свободите на хората и физическият им контакт.

Това дълготрайно отчаяние в по-голямата си част ще изчезне след края на здравната рецесия, считат психолозите. Но защото 59,5 на 100 се опасяват, че няма да могат да се върнат към естествения си живот от преди пандемията, а 78,2% се усещат неспокойни за бъдещето си, то сигурно ще има и такива, които ще развият обществена уплаха, от която мъчно ще се отърват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР