79-годишен мъж от силистренското село Ножарево стана първият пациент у

...
79-годишен мъж от силистренското село Ножарево стана първият пациент у
Коментари Харесай

Уникална по рода си операция извършиха за първи път в Плевен

79-годишен мъж от силистренското село Ножарево стана първият пациент у нас с напълно ендоскопска реорганизация на митрална клапа. Операцията е осъществена в плевенската кардиохирургия, като е изработен единствено 3-сантиметров прорез.

Плевен

Али Сали пристигна за надзорен обзор в плевенската кардиохирургия няколко месеца след направената му интервенция.
Али Сали, пациент: Малко остана да умра. Аз бях доста зле. Оперираха ме и в този момент толкова съм добре, доста съм удовлетворен и всеки ден с колелото 10 километра минавам.
Плевенските кардиохирурзи ползват реорганизация на митралната клапа посредством имплантиране на изкуствени хорди и стабилизиране на клапния пръстен.
доктор Петър Узов, шеф на поделение по сърдечна хирургия: Новото в тази реорганизация е, че интервенцията е направена през доста дребен прорез. Пациентът още на първия ден е раздвижен.
Със опазване на личната клапа на пациента е избегнато приемане на лекарства, разреждащи кръвта, които са нужни при слагане на изкуствена клапа.
доктор Петър Узов, шеф на поделение по сърдечна хирургия: Чуждият материал е редуциран само до конците, които са нужни за възобновяване на клапата.
При сходна напълно ендоскопска намеса пациентът се възвръща доста по-бързо и по-безболезнено, обясниха от здравното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР