780 ракети са изстреляни от Агенцията за борба с градушките

...
780 ракети са изстреляни от Агенцията за борба с градушките
Коментари Харесай

780 ракети е изстреляла Агенцията за борба с градушките вчера

780 ракети са изстреляни от Агенцията за битка с градушките над Южна България през вчерашния ден, като са обработени 59 градоопасни облака.

Комисии към Областна дирекция,,Земеделие " ще правят оценка провалите от падналата градушка в региона на старозагорските села Змейово, Кирилово, Ракитница и Хрищени. Към момента не е допустимо да се направи проучване, защото площите са към момента под вода и това не разрешава да се открият вредите, оповестяват от МЗХГ.

Село Змейово, което е най-засегнато от градушката, не се намира в защитавана от ИАБГ територия, прецизират от ведомството. То е ситуирано сред защитаваните територии на районна дирекция село Петрово и село Тъжа. От ракетни площадки на двете дирекции са изстрелвани ракети на лимит към облака, минал над обитаемото място. Поради неразрешена зона за пукотевица поради военни обекти не е допустимо построяването на междинна ракетна площадка край селото, изясняват от министерството. Останалите три села попадат в защитаваната територия от ИАБГ и в с помощта на изстреляните ракети вредите са минимизирани.

Държавата ползва нотифицирана държавна помощ за компенсиране на разноските при 100% изцяло пропаднали площи, като за нея могат да аплайват единствено регистрирани земеделци, припомнят от МЗХГ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР