78% от финансовите директори съкращават разходи, поради продължаващата икономическа несигурност,

...
78% от финансовите директори съкращават разходи, поради продължаващата икономическа несигурност,
Коментари Харесай

Фирми пестят пари с хибриден модел на работа

78% от финансовите шефове редуцират разноски, заради продължаващата икономическа неустановеност, а 81% виждат хибридната работа като най-хубав метод за реализиране на задачите за икономисване, сочат изводите от изследването на IWG измежду повече от 250 основни финансови шефове, основани в Съединени американски щати.

Популярността на хибридния модел на работа бързо набъбна през последните три години и в сегашния стопански подтекст резултатите от изследването удостоверяват, че изгодите за понижаване на разноските ще продължат да форсират растежа на модела. Докладът акцентира, че преместването в споделено пространство за работа, намаляването на притежаваните от компанията пространства или композиция от двете, са ефикасни способи за доста понижаване на разноски.
 
 „ Хибридната работа оказва помощ на бизнеса да остане конкурентен и устойчив, изключително във времена на икономическа неустойчивост. Проучването демонстрира, че финансовите шефове и бизнес водачите възприемат хибридния модел на работа по доста аргументи. Той освен поддържа салдото сред професионалния и персоналния живот и благосъстоянието на чиновниците, само че също по този начин обезпечава важен подтик за крайния резултат на компанията. “, разяснява създателят и основен изпълнителен шеф на IWG Марк Диксън.

Финансовите шефове усещат финансовото влияние от последната година и близо две трети от тях считат, че се намираме в криза.  Почти всички (92%) от интервюираните споделят, че тяхната компания е била финансово наранена от икономическа неустойчивост и инфлация през последната година, като 93% споделят, че са били доста или ненапълно наранени.

Къде най-евтино може да работите в споделен офис

Финансовите шефове означават, че хибридният модел на работа икономисва обилни разноски в актуалната конюнктура и възнамеряват да го възприемат в дълготраен проект. 81% от интервюираните следят по какъв начин хибридната работа икономисва разноски и повече от две трети (67%) от тях споделят, че и в околните 5 години бизнесът им ще продължи да работи с хибриден модел, като разделя времето за работа сред централния или местен офис/работно пространство на компанията и дома на служителя.
 istock istock
74% се местят или интензивно изследват вариантите за пренасяне в споделен офис или гъвкаво работно пространство, а 64% към този момент са понижили пространството си, с цел да възприемат хибриден модел на работа.

79% от интервюираните показват, че финансовите шефове са виновни за решенията, свързани с работното пространство

В допълнение към смяната на размера на офисите като мярка за понижаване на разноските, финансовите шефове също по този начин:

○             Намаляват новите назначения (54%)

○             Насочват се към краткосрочни контракти за наем на офис пространства (48%)

○             Съкращават личен състав (42%)

○             Намаляват личния състав посредством незаемане на свободни позиции (42%)
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР