78% от българите вече са резервирали или планират почивката си

...
78% от българите вече са резервирали или планират почивката си
Коментари Харесай

Над 80% от българите ще прекарат лятната си почивка в България

78% от българите към този момент са резервирали или възнамеряват почивката си за лято 2021. 84% от тях имат намерение да почиват в България. Това разкрива скорошно изследване за финансовите настройки, извършено от компанията за небанкови потребителски заеми Кеш Кредит. Високите проценти сочат, че хората стартират да преодоляват терзанията си от пандемията, като наклонността е да се придържат към същия бюджет, който са отделяли за ваканции и преди нея.

Анкетата демонстрира, че над 90% от българите ще отделят до 1500 лева за лятната си отмора, което за 47% ще обезпечи отпуска за двама, а за 31% – семейство от три или повече члена. Преди пандемията 89% са отделили същия бюджет, което демонстрира, че съвсем няма разлика във финансовите настройки на интервюираните за отделени средства за отдих.

62% имат намерение да изтеглят заем, с цел да финансират почивката си, като 23% от тях признават, че финансите не им доближават да икономисват. 37% ще изтеглят заем, с цел да покрият част от лятната си отмора, а близо 20% ще вземат заем, в случай че бъдат изкушени от извънредна оферта към екзотична дестинация. За 19.5% изтеглянето на заем е единственият метод да си разрешат да отидат на отмора заради липса на приходи.

„ За нас е от особена значимост да предлагаме артикули, които дават отговор на потребностите на потребителите. Проучването ни демонстрира, че хората имат потребност да сменят заобикалящата ги среда и са подготвени да пътуват. Изглежда, че пандемията не е трансформирала финансовите им упования за разноски за отмора, само че и бюджетът им не се е трансформирал доста. Изключително сме щастливи, че България е желаната дестинация за лятна почивка през 2021 година и ще подкрепим всички в желанието им да си разрешат по този начин мечтаната отмора “, сподели Станислава Стратиева, маркетинг управител на Кеш Кредит.

Проучването сочи още, че 34% от интервюираните се доверяват на една и съща кредитна компания при потребност от средства, а едвам 13% се съветват с другари за рекомендации.

Анкетата на Кеш Кредит, включваща 15 въпроса, бе извършена онлайн през юни 2021 година, като в нея взеха присъединяване 2200 участници, клиенти на компанията, както и хора, които не са се възползвали от услугите ѝ до момента.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР