78-годишната жена, която снощи бе прегазена в ЖР "Тракия", е

...
78-годишната жена, която снощи бе прегазена в ЖР "Тракия", е
Коментари Харесай

Ужасяващи разкрития за смъртта на прегазената кондукторка в Пловдив СНММКИ

78-годишната жена, която нощес бе прегазена в ЖР "Тракия ", е била кондуктор в рейса, минал през нея. Трагедията се разиграла в края на работния ден.

Автобусът се прибирал към гаража на "Мери Транс " на ул. "Недялка Шилева ", а дамата слязла малко преди транспортното средство да се прибере на паркинга.

При тръгване 59-годишният лидер Георги Лулев навил кормилото и кондукторката попаднала под губите на автобуса. Автобусът минал през цялото й тяло, като водачът не схванал какво се е случило. Водачът и кондукторът на идващия рейс обаче станали очевидци на кървавата панорама, написа.

След злополуката Лулев е арестуван в ареста на Пето РПУ. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Провеждат се разпити, назначени са експертизи. По късно ще стане ясно дали прокуратурата ще изиска удължение на мярката за неотклонение на водача.

Инспекцията по труда също прави инспекция във компанията на предприемача Петко Ангелов.

Близките на умрялата жена са безапелационни, че по време на удара, дамата е била на работа. Веднага след случая обаче, на фамилията е било декларирано, че кондукторката не е била на работа.

„ Искаха да си избършат ръцете, като споделят, че не е била на работа, с цел да избягат от отговорност за трудова акцидент. Баба ми е кондуктор в рейса, който я е прегазил. Била е на промяна. Той обслужва линия N 16. Маршрутът й стартира от квартал "Гагарин " и свършва в "Гагарин ".

След промяна автобусът потегля към гаража в Тракия. Преди депото баба ми слиза, с цел да отиде да се регистрира. Минава пред автобуса и, защото е ниска, лидерът не я вижда и потегля. Минава през нея без да разбере. Имаме доказателства, че е работела сега на удара.

Намерихме у нея парите и докладите. Документите не бяха към момента подписани. Имам и маршрутите, записани на мобилно приложение”, описа внукът на умрялата Силвия.

Той и татко му – шурей на кондукторката описват, че лидерът доста е бързал за гаража, с цел да измие автобуса и да се прибира. Пловдивчаните упрекват себе си за това, че са разрешили на дамата да работи.





„ Тя беше доста пъргава и искаше да бъде потребна. Не искахме да работи, само че баба прояви желание”, добави внукът.





Той ни даде и снимков материал, от който се вижда работният график на Силвия, както и обстоен маршрут, изпълнен от рейса. Същият ден, внукът на кондукторката я е снимал във въпросния рейс.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР