78 депутати от БСП са се подписали под искането за

...
78 депутати от БСП са се подписали под искането за
Коментари Харесай

Социалистите поискаха вот с 40 страници аргументи

78 депутати от Българска социалистическа партия са се подписали под настояването за избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ". Това разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова, откакто настояването бе импортирано публично в деловодството на националното заседание. " Внесохме 40 страници претекстове за избор на съмнение към държавното управление на Борисов за неуспех на политиката по екология и околна среда. Няма по-силни претекстове от обстоятелствата, че половин милион българи са на режим на вода и има сериозна заплаха това число да пораства. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в бунище ", изясни пред кореспонденти Нинова.

Нинова счита, че в случай че левицата не била внесла настояването си, то доста от ограниченията, които ръководещите взеха след това, нямало да се случат. " Да, взеха се ограничения, само че те са краткотрайни и съставляват гасене на пожари за гасене на публичното напрежение. Те не вземат решение систематичния проблем. Защото, в случай че се откри вода за Перник, питаме ръководещите какво тъкмо ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище, Ловеч ", добави соцлидерът.

Това е четвъртият избор на съмнение към третото държавно управление на Бойко Борисов. Според парламентарния устав дебатът по него би трябвало да се случи до седмица, а гласуването ден, откакто са завършили разискванията.

Преди да внесат настояването си в Народно събрание, от левицата направиха и срещи с извънпарламентарните обединения АБВ и " Движение 21 ". Те оповестиха, че поддържат вота.

Към момента от парламентарните партии само Движение за права и свободи разгласи, че ще гласоподава " за ". Движението плюс Българска социалистическа партия обаче имат общо 104 гласа и то в случай, че всичките народни представители са в зала и гласоподават. За да падне държавното управление пък са нужни 121 гласа. Засега нито " Воля ", нито самостоятелните, отлюспили се от патриотите, дават индикации, че ще поддържат социалистите.

Депутатите от " Воля " на Веселин Марешки, които са 12, ще бавят отговори си от ще отсрочват решението си до сряда, като прогнозите са, че няма да гласоподават против кабинета. Депутатите от " Атака " пък въобще не участваха в консултациите, инициирани от Българска социалистическа партия, което приказва, че също застават зад държавното управление.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова вотът, който довел до някои от подхванатите ограничения, ще има и различен резултат - да покаже ясно на обществото кои партии са в съпротива и кои крепят подмолно ръководството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР