[7777.bg] Цялата Велика хазартна война, в която засега падна жертва

...
[7777.bg] Цялата Велика хазартна война, в която засега падна жертва
Коментари Харесай

Не губи кураж, идва нов тираж

[7777.bg] Цялата Велика хазартна война, в която към този момент падна жертва едноличният стопанин на този бизнес през последните години - Васил Божков, в действителност стартира още преди две години. Тогава " патриотът " Валери Симеонов внесе законопроект за възбрана на всякаква реклама на хазарт. По това време търкането на билетчета към този момент беше станало по-масово от грипната зараза. Основният инструмент, с който лотариите завзеха пазара, беше телевизионната реклама. Погледнато от маркетингова позиция, за тях това беше голям триумф. От позиция на страната обаче е цялостен неуспех.

Да почнем оттова: директната реклама на
хазарта и в този момент е неразрешена. Всичко, което се вижда по малкия екран, се промъква през малката врата " съобщаване на резултати ". Естествено нищо от предаваното през последните години не е почтено оповестяване на печеливши, а чиста реклама. Заобикалянето на закона стана допустимо поради съзнателния отвод на страната да наложи правила.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Преди две години Валери Симеонов имаше смелостта да предложи нещо много свястно - лицемерието да престане и рекламата да се забрани изцяло. Така, както е да вземем за пример за цигарите. Тогава приемането на оферти от него закон беше отсрочено с измисления мотив да се пита Брюксел дали сходен ход не нарушава разпоредбите на Европейски Съюз. Отговорът пристигна след няколко месеца и в резюме гласеше: " Направете както намерите за добре ". Нищо не се случи.

Сега тази тематика не се повдига изобщо. Вместо нея се предлага частни компании да не могат да провеждат
лотарии и талони да не се продават отвън лицензираните пунктове. Ок, само че за какво е забравена рекламата? Отговорът на този въпрос не се крие в желанието на страната да не лимитира прекомерно един бранш. Той е по-скоро в това, че има интерес да се управляват рекламните бюджети мощно контролирания хазартен бизнес. Само един образец - бюджетът на Национална лотария в " Нова телевизия " (поне преди година) правеше разликата сред облага и загуба на компанията. Сега, след елиминирането на Васил Божков от този бранш нови господари ще споделят кое къде да се популяризира.

А няма ли да е по-лесно (и кардинално по-правилно), в случай че просто се спре всичката реклама на
хазарт?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР