776 са българите, които очакват да се приберат. Бройката е

...
776 са българите, които очакват да се приберат. Бройката е
Коментари Харесай

Официално 110 хиляди се завърнаха от чужбина, неофициално по три

776 са българите, които чакат да се приберат. Бройката е от петък и може да е по-малка, защото непрекъснато прибираме групи. Това съобщи пред Би Ти Ви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Над 110 000 души са се прибрали, по данни на границите ни. Цяло знамение е да намерим свободни места на дребното полети, които се случват. Наскоро прибрахме българи от Индия и Бали. Немалка част от туристите са предпочели да не губят парите си, за жал. Сега им се сътвори дискомфорт, а и надали толкоз добре са си прекарали ваканцията. Призоваваме да не се пътува, в случай че не е наложително ", сподели още Захариева.

"Доста хора се прибират и от Дубай, само че там не са туристи, а хора, които са работели ", разкри външният министър.

"Призовавам жителите да си изгубят парите, само че да си останат у дома, тъй като не знаем дали по-късно ще ги приберем ", моли Захариева.

"Държавата заплаща билетите, на хората които нямат средства все още. Но след това тези пари ще биват връщани, ясно е, че тези хора не са без средства – те са отишли на отмора. Не е почтено по отношение на данъкоплатците ", разяснява вицепремиерът.

"Всички, които се прибират в България ще бъдат сложени под карантина ", приключи Екатерина Захариева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР