77-ият Фестивал в Кан ще представи безпрецедентна, но разбираема двойка

...
77-ият Фестивал в Кан ще представи безпрецедентна, но разбираема двойка
Коментари Харесай

Еманюел Беар дава Златната камера в Кан

77-ият Фестивал в Кан ще показа невиждана, само че разбираема двойка отпред на журито на Златната камера. Тъй като богатият разговор и вдъхновяващият взор произтичат от срещите, Фестивалът в Кан няма самообладание да събере Еманюел Беар и Балоджи, които да ръководят взаимно журито, което ще отличи един от първите филми, показани в формалната селекция на фестивала или нейните паралелни секции.

Безпрецедентна двойка, защото френската актриса Еманюел Беар и режисьорът и текстописец Балоджи, който се развива в Белгия и Демократична република Конго, в никакъв случай не са се срещали. Работила е с някои от най-великите режисьори в света, ослепявайки както екрана, по този начин и сцената с блестящото си осъществяване. Той е самоуверен създател с визия, който направи два късометражни кино лентата, преди да получи премията за нов глас на Un Certain Regard през 2023 година за своя утвърден дебютен игрален филм Omen.

Очевидна двойка, защото и двамата са свободни духове без ограничавания, които разчитат на своето изкуство, с цел да реализиран креативна независимост. Чрез своята впечатляваща филмография и своя филантропичен ангажимент, Еманюел Беар вечно поддържа правенето на филми, което да бъде споделено, което да еманципира, да надскочи границите и да ни помогне да живеем дружно. Балоджи, в първия си игрален филм с впечатляващо естетическо майсторство, показва хроника, която надвишава другостта през призмата на магическия натурализъм.

Щастливи да бъдат сдвоени отпред на журито на Camera d`or, Baloji и Беар ще комбинират гласовете си, с цел да приветстват първите черти на режисьорите, които гледат на света с ентусиазъм, описват ни за него с страст и ни канят да го обсъдим с убеждението за начала. „ Като съм самообразован режисьор и режисьор от конгоанската диаспора “, доверява Балоджи, „ за мен е огромна чест да мога да стана очевидец на жизнеността на режисьори за първи път, да открия техните мощни особености и тяхната встъпителна работа, която ще има трайно влияние върху идентичността на тяхната филмография. " Еманюел Беар декларира: " Първият филм е за невъзможността да създадем нещо друго, с изключение на да се впуснем в дълбините на своето създание, с цел да открием това, за което не можем да премълчим. Дълбоко вълнуващо и извънредно свободно раждане: към момента никой не ви чака. Ще почетем нашия дълг с удивление и почитание. "

Журито на Златната камера е било съпредседателствано три пъти преди: от актрисата Франсоаз Фабиан и режисьора Даниел Шмид през 1996 година, от Марте Келер и Жералдин Чаплин през 2002 година и от братята Люк и Жан-Пиер Дарден през 2006 година

През 2023 година Златната камера беше присъдена на Фам Тиен Ан за Inside the Yellow Cocoon Shell от журито, управлявано от френската актриса Анаис Демустие

За Златната камера

От 1978 година Златната камера се присъжда на най-хубавия първи игрален филм, показан в Официалната селекция, в Semaine de la Critique или в Quinzaine des Cinéastes. Той е предопределен да предизвиква младите създатели и е катализатор за кариерата на режисьорите, защото им предлага неповторима интернационална витрина. Сред предишните носители на Златната камера са Джим Джармуш, Джафар Панахи, Илдико Ениеди, Стив Маккуин или Антъни Чен.

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР