77-ия ден на антиправителствени протести недоволните граждани блокираха движението по

...
77-ия ден на антиправителствени протести недоволните граждани блокираха движението по
Коментари Харесай

77-ма вечер на протести, яйца и домати полетяха към сградата на парламента

77-ия ден на антиправителствени митинги недоволните жители блокираха придвижването по част от столичния бул. "Цар Освободител ".

Движението бе прекратено в частта от Националната художествена изложба до площад "Независимост ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Недоволните жители хвърляха яйца по постройката на Народното събрание на площад "Независимост ". Организаторите ги приканиха и на следващия ден да носят яйца и домати.

Имаше освирквания и викания "Оставка ".

По традиция протестиращите изслушаха националния химн и потеглиха на шествие към Орлов мост. Движението в региона остава затворено.

"Всеки ден на власт за Борисов е ден на загуба за България ", съобщи Арман Бабикян. Той благодари на протестиращите в цялата страна и добави, че станалото нощес е отразено в 27 задгранични медии.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на държавното управление и на основния прокурор.

"Шест часа беше блокиран "Дунав мост ", поздравления. Поздравления и за нашите другари в Пловдив. Благодаря на всички към 140 000 души, които откриха време, изпитание, труд, средства, с цел да стигнат до София и да вземат участие в Третото велико национално въстание ", съобщи Арман Бабикян.

Днес от "Отровното трио " изпратиха позиция с пет основни точки за пътя напред и новите хрумвания - прекъсване на кражбите, смяна и битка за правдивост, инвестиция в бъдещето на поколенията, стопански растеж, учреден на научни проучвания, нововъведения и цифровизация, качество и успеваемост на държавните институции.

"Бяхме самостоятелни през вчерашния ден, тъй като бяхме дружно и от нас зависи какво ще се случва в България, по какъв начин ще живеем ние, това решаваме ние ", акцентира още Бабикян.

По-рано довечера се организира и митинг, проведен от самодейността "Правосъдие за всеки " пред Съдебната палата в София.

На място имаше и представители на "Да, България " и "Боец ", съобщи

Те желаеха оставката на основния прокурор Иван Гешев, тъй като съгласно тях той не изпълнявал функционалностите си по Конституция.

Протестиращите бяха безапелационни, че парламентарната квота във Висш съдебен съвет също е огромна и упорстват за промяна.

Събралите се пред Съдебната палата по-късно се причислиха към митинга на площад "Независимост ".

А пред НДК пък се организира контрапротест. Хората се бяха събрали с искане за оставка на президента Румен Радев.
Гражданите обявиха, че поддържат държавното управление, както и че то би трябвало да изкара мандата си. Те настояха за единството на нацията и се оповестиха против служебно държавно управление и предварителни избори.

По време на снощния митинг в Деня на Независимостта на България се стигна до ескалация на напрежението след конфликти сред протестиращи и полиция пред остарялата постройка на Народното събрание. От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха през днешния ден, че полицейски чиновник е бил ранен в главата, откакто е ударен от хвърлен камък.

Напрежението до Народно заседание - 1 на 22.09.2020 година породи към 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни дейности демонстрираха вербална експанзия по отношение на чиновниците на реда като през мегафони крещяха от доста близко разстояние в техните лица. Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско държание на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха служителите на реда с камъни, пиротехнически произведения и бутилки, цялостни с течност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР