77-годишна монахиня от френско-испански произход, която обучава бедни жени и

...
77-годишна монахиня от френско-испански произход, която обучава бедни жени и
Коментари Харесай

77-годишна монахиня е обезглавена в Централноафриканската република

77-годишна монахиня от френско-испански генезис, която образова небогати дами и девойки в нестабилна Централноафриканска република - ЦАР , е обезглавена , оповестяват локалните управляващи, представени от АП.

Тялото на сестра Инес Нивес Санчо е намерено рано в понеделник в село Нола , ситуирано в отдалечения югозапад покрай границите с Камерун и Република Конго .

Местните управляващи осъдиха убийството, само че допуснаха, че това може да не е обвързвано с продължаващото сектантско клане сред групировки , което за първи път обгърнаха страната през 2013 година

" На други места бунтовници убиват, само че в Нола хората убиват, с цел да станат богати ", разяснява Жан Марк Ндуку, чиновник в селото, ситуирано на към 135 км от Берберати, третият по величина град в страната и обичайно център за диаманти .

Властите също по този начин допълват, че ритуалните закононарушения не са необикновени в и към Нола, а причинителите рядко са осъдени .

Ндуку дава обещание, че незнайните нападатели ще бъдат осъдени, а Народното събрание на страната прикани за следствие .

В сряда, папа Франциск поведе хиляди хора в молитва за Нивес Санчо , обяснявайки, че тя е " безчовечен убита " на мястото, където е преподавала . Ватиканът разяснява, че е работила с бедните в продължение на десетилетия и ги е обучавала да плетат и шият.

Сектантското принуждение избухна в ЦАР в края на 2013 година, откакто най-вече християнски и анимистки бойци отблъснаха мюсюлмански цивилни след жестоко ръководство от страна на най-вече мюсюлманско бунтовническо държавно управление . Насилието обхвана столицата и югозапад, където бяха избити неизвестен брой мюсюлмани, до момента в който се пробват да избягат в Камерун.

През 2016 година са извършени президентски избори в интервал на условен мир , въпреки неустойчивостта по-късно да се върна в доста елементи на страната. Въпреки няколкото мирни съглашения , в това число и по-рано тази година, страната остава раздирана от спорове .
 Русия праща сини каски в ЦАР
Русия праща сини каски в ЦАР

Кремъл се намества в Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР