77-годишен мъж с е починал в очакване на медицинска помощ

...
77-годишен мъж с е починал в очакване на медицинска помощ
Коментари Харесай

Нов случай: Болен от COVID-19 починал в линейка пред болницата в Елхово

77-годишен мъж с е умрял в очакване на здравна помощ в кола за спешна помощ пред болничното заведение в Елхово. Това стана ясно от описа на сина му Иван Панайотов, който приказва пред btv месец след трагичния случай от 14 ноември.
Началото на историята е в ямболско село Окоп. Около средата на ноември положението на мъжа било положително. През октомври той претърпял сърдечна интервенция. От нея се възстановил бързо и бил под лекарско наблюдаване, споделя Панайотов.
 Коронавирусът в България: 213 умряли и над 3 300 оздравели за денонощие Коронавирусът в България: 213 умряли и над 3 300 оздравели за денонощие
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад като безусловно число, само че се усили като %. За 7 декември са регистрирани 2...
Стана ясно, че всички в фамилията са преболедували ковид. Разболял се и бащата.
Налага се роднините да викнат кола за спешна помощ, която закарва болния до болничното заведение в Елхово, а там се оказва, че няма места.
Освен това, по същото време шефът на болничното заведение е подал оставка, тъй като медицинският личен състав е болен и няма кой да работи в Коронавирус отделението.
Докато мъжът е в колата за спешна помощ, двама лекари излизат да го прегледат. Казват, че му би трябвало уред за вентилация, а в болничното заведение няма, спомня си синът Иван Панайотов.
След дълго звънене намират място в ямболската болница, само че мъжът умира в колата за спешна помощ. " Нормално ли е, до момента в който пациент е в колата за спешна помощ, да звъним още веднъж на 112 да търсим помощ ", попита Панайотов.
 Пореден скандал - околните на умрял в болница мъж схващат 2 дни по-късно Пореден скандал - околните на умрял в болница мъж схващат 2 дни по-късно
84-годишен мъж е умрял в болница в Русе, като околните му са разбрали два дни по-късно. Това твърди внучката му пред Нова телевизия....
По думите на сина, татко му до послледно бил в схващане, а в последните минути се чудил за какво не му оказват помощ: Бойко нали сподели, че ще има места за всички?, питал той.
Според Панайотов главен проблем е била загубата на време в Елхово, преди да ги пренасочат към болничното заведение в Ямбол, откакто било ясно, че нямат нужната инсталация.
От съответните здравни управляващи зависи да се направи инспекция на случая, разяснява за btv Петър Киров, кмет на Елхово.
" Очаква се разискване на проблемите в болничното заведение, които са свързани с заболели лекари. Няма по какъв начин да се лекуват пациенти с Коронавирус, насочват се към Ямбол. В момента в лечебното заведение работят единствено две отделения. А откакто беше решено на медицински съвет да се отворят 18 спомагателни кревати за заболели от ковид, стана ясно, че личният състав не е задоволителен ", изясни още градоначалникът.
Роднините считат да потърсят правата си и са подали сигнал до Министерството на здравеопазването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР