77-годишен кюстендилец е станал жертва на телефонна измама. По телефона

...
77-годишен кюстендилец е станал жертва на телефонна измама. По телефона
Коментари Харесай

Кюстендилец даде всичките си пари на ало измамници

77-годишен кюстендилец е станал жертва на телефонна машинация. По телефона му се обадил мъж, който го заблудил, че е чиновник на полицията и изискал подпомагане от него за залавянето на измамници, като му споделил, че би трябвало да даде наличните си пари.
Възрастният мъж се доверил на измамника и предал торбичката с всичките си пари , в която бил събрал 9000лв. Срещнали се на улицата, наоколо до дома му. Два часа по-късно, се усъмнил и уведомил полицията. По случая е стартирано досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Кюстендил, известен е дежурен прокурор.
От Министерство на вътрешните работи категорично припомнят: " Както и да се показват, щом желаят пари, това е машинация. Призоваваме: Не давайте пари на непознати! Полицията не изисква подпомагане от жителите, посредством предоставяне на пари! Препоръчваме: Не дръжте огромни суми пари у дома! “ - съобщи Катя Табачка - представител на ОДМВР - Кюстендил, за сътрудник на Actualno.com от града.
При позвъняване по телефона от лица, които се показват за служители на реда, прокурори, лекари и желаят пари, не се доверявайте! Звънете на тел. 112! Спешният телефон 112 се избира без код.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР