„77 българи, които са попаднали в „черния списък” на турското

...
„77 българи, които са попаднали в „черния списък” на турското
Коментари Харесай

Валентин Радев: 77 българи в „черния списък” на Турция ми се струва недостоверно

„ 77 българи, които са попаднали в „ черния списък” на турското вътрешно министерство поради съмнения във връзки с терористични организации, ми се коства недостоверно. Това е доста огромно число”, съобщи вътрешният министър Валентин Радев в студиото на „ Лице в лице”.

По-рано през днешния ден ви съобщихме, че 77 български жители са попаднали в този лист и имат възбрана да влизат на територията на южната ни съседка. Освен това, от 2001 година до момента 21 българи са били задържани и депортирани при опит да навлязат в зони на спор, главно – Сирия.

„ Ние не сме известени публично, външно министерство също няма публична информация”, безапелационен е Радев.

По думите му при приемане на публична информация от турската страна Министерство на вътрешните работи и външно ще се заемат да ревизират хората в листата.

„ България е неповторима в това отношение. Нашите хора с турско родословие и изповядващи исляма нямат нищо общо с другите, които желаят да стигат до Сирия. Ние такива хора, които се радикализират, с изключение на тези в Пазарджик, нямаме”, безапелационен е Радев.

Той добави, че в регистрите на ДАНС не са посочени хора, за които се счита, че имат връзка с терористични организации, изключително в такива бройки.

„ Аз пазя ползите на страната и настрана на МВР”, разяснява вътрешният министър митингите в системата поради ниското възнаграждение и изискванията на труд.

По думите му няма по какъв начин към този момент гласуван бюджет да бъде изменен, с цел да се усилят заплатите в бранша с 15-20% както желаят синдикатите.

„ Затова споделям от Нова година, има конфигурация да ги увеличим”, безапелационен е Радев.

Той добави, че консенсус се реализира единствено с диалози и причини, а не с „ излизане по малкия екран и протести”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР