764 къщи за гости у нас са построени с европейски

...
764 къщи за гости у нас са построени с европейски
Коментари Харесай

746 къщи за гости са построени с европейски пари, част от тях не работят като такива

764 къщи за посетители у нас са издигнати с европейски пари. Те са на стойности 202 млн. лв., заяви говорителката на основния прокурор Румяна Арнаудова, представена от Българска телеграфна агенция. 

Проверка на всички къщи за посетители у нас, строени с европари, беше разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров. Повод за инспекцията станаха изявления за свекъра на Елена Йончева, лидер на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. 

Проверката е посочила, че част от къщите за посетители са в предпазени зони по морето, посочи Арнаудова. 

С европейските средства обаче са купени още яхти, джипове, АТВ-та и два катамарана. За АТВ-тата притежателите обяснили, че ще ги употребяват до труднодостъпни региони, с цел да вършат разкопки. А за катамараните - че ще водят туристи на разходки по Дунав и в морето.

Прокуратурата има подозрения, че част от къщите за посетители не действат като такива. Други пък евентуално с подправени документи са отчитали, че са приемали посетители.

До момента в прокуратурата няма нито един сигнал за неправда с тези процедури.

По мотив парцела, за който се твърди, че е на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев, Арнаудова посочи, че инспекцията към този момент е всъщност и се ревизира кои посетители са били в тези къщи.

Прокуратурата счита, че младата Ана Димитрова, не чието име се водят няколко обекта, е подставено лице. Тя към този момент е разпитана, в това време в общината в Сандански някой е оставил ключ за къщата на Манолев в общината и оставил записка с апел да не се разрушават порти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР