760 жители на ФРГ са ислямисти, които представляват заплаха, предупреди

...
760 жители на ФРГ са ислямисти, които представляват заплаха, предупреди
Коментари Харесай

760 германски ислямисти заплашват сигурността на ФРГ


760 поданици на Федерална Република Германия са ислямисти, които съставляват опасност, предизвести Германското ведомство по наказателните каузи, представено от ДПА.

Около 380 от тях сега се намират на територията на Федералната република, още съвсем толкоз – краткотрайно са отпътували в чужбина. 153 души се намират в немските затвори, където излежават разнообразни присъди за тероризъм.

Ислямистите, които не съставляват евентуална опасност за сигурността на страната, са 11 000 души във Федерална Република Германия.

Освен това, правоохранителните органи на страната разполагат с данни на 980 немски жители, които от 2012 година са отпътували за Ирак и Сирия, с цел да се борят на страната на екстремистките групировки. Около две трети от тях са жители на Германия от непознат генезис. По последни данни, над 120 от тях са починали в Близкия и Средния изток, към 300 са се завърнали в Германия.

През 2017 година са извършени към 900 следствени инспекции поради съмнения в тероризъм. През 2016 година във Федерална Република Германия са осъществени към 250 сходни инспекции. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР