76 млн. лв. са средствата за 2019 г. по националните

...
76 млн. лв. са средствата за 2019 г. по националните
Коментари Харесай

Вълчев: 76 млн. лв. са средствата по програмите за развитие на училищното образование

76 млн. лева са средствата за 2019 година по националните стратегии за развиване на учебното и предучилищното обучение. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на чуване в Народното събрание.
„ Средствата по националните стратегии за развиване на учебното и предучилищното обучение са 76 млн. лева тази година.
С тях се осъществят тези средства, с които не може авансово да се дефинира в кое учебно заведение или детска градина ще се осъществя даден план “, изясни Вълчев.
Той уточни, че за предходната година плануваните средства са били по-малко, само че МОН е дофинансирало и по този начин изразходваните средства са били към 80 млн. лева По думите му това най-вероятно ще се случи и през 2019 година
„ Националите стратегии са пилотирали доста политики и действия в системата. Някои от дейностите, които сега се финансират институционално, са почнали тъкмо посредством национални стратегии “, напомни той и като образец даде закуските в учебно заведение и кариерното финансиране.
„ Около 580 учебни заведения – или към 4000 възпитаници, ще се включат в програмата за поощряване на нововъведенията. Тя включва продан на практики, взаимно поощряване “, сподели още Вълчев и уточни, че тази стратегия и този дизайн на стратегиите би трябвало да се усилват и предизвикват.
Образователният министър акцентира, че днешните учебни заведения би трябвало да взаимодействат повече с бизнеса и с другите заинтригувани страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР