76-годишният Петко Славов от кв. "Долапите" в Русе, който прегази

...
76-годишният Петко Славов от кв. "Долапите" в Русе, който прегази
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона, убил 5-годишно момиче в Русе: Бабата е виновна

76-годишният Петко Славов от кв. "Долапите " в Русе, който прегази с камиона си 5-годишната Марая, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Русенският областен съд, който почете настояването на Окръжната прокуратура.

Мъжът изиска да бъде освободен под домакински арест до делото, след което чака да влезе в пандиза.

Преди правосъдното съвещание, а и по време на него, пенсионерът съобщи, че виновността за трагичния случай е на бабата на момиченцето. „ Първо бабата да е държала внучето където би трябвало, а не да го остави на независимост и внучето да тръгне след кучето. Аз върша завой десен. Отзад аз нямам очи. Карал съм на доста мудна скорост и си загъвам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за фамилния кодекс написа: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от околните. Тя за какво не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камиона, да си замине и тогава да си гледа детето “, съобщи обвиненият.

Момиченцето се е разхождало с баба си и кучето си, когато камионът минава през него

Зам.-окръжният прокурор Борислав Велков изиска непрекъснато задържане под стража на обвинения, който има две остарели присъди, още веднъж поради произшествия.

На 20 години, единствено година, откакто е взел брошура Петко Славов е бил наказан на година и половина затвор поради породена гибел на пътя. Във втория случай е блъснал дете в кв. “Средна кула “, получило междинна телесна щета. По думите на пенсионера детето е минало пред колата му и е счупило ключица.

Обвиняемият изиска от съда да бъде освободен под домакински арест, защото жена му и синът му са психологично заболели и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица болести – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният юрист за всеобща изненада не посочи нито един мотив в отбрана на подопечния си, а съобщи, че е склонен с обвиняването.

15 година затвор заплашват водача на камиона, умъртвил дете в Русе

Съдът остави в ареста 76-годишния мъж, който може да апелира определението пред Апелативния съд във Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР