76 евродепутати поискаха от ръководството на Европейския парламент да защити

...
76 евродепутати поискаха от ръководството на Европейския парламент да защити
Коментари Харесай

Десетки евродепутати поискаха от ЕП да гарантира, че Пучдемон ще стане евродепутат

76 евродепутати желаеха от управлението на Европейския парламент да отбрани трима каталунски сепаратисти, определени за евродепутати на вота в края на май.
В писмото, под което стоят подписите на 76 депутати от разнообразни партии в Европарламента се споделя: " Очевидно е, че има планове да бъдат възпрепятствани тези народни представители да получат правата и свободите, планувани за всеки евродепутат, като в същото време се заобикаля спор в Европейския парламент, който може да сложи под въпрос правосъдното дело против каталунски политици и публични фигури. "
Испания блокира приемането на акредитациите на тримата, измежду които личат имената на някогашния каталунски министър председател Карлес Пучдемон и заместника му Ориол Жункерас, което не им дава опция да заемат постовете си на евродепутати и да се възползват от имунитета, който носят постовете.
Жункерас сега е задържан и съден по огромното дело за държавна измяна против политици, пробвали да разгласят едностранно самостоятелност на Каталуния. Освен него и Пучдемон, определен е и Тони Комин, който както Пучдемон избяга в чужбина, с цел да не бъде задържан. Те не могат да отидат в Мадрид, с цел да получат акредитациите си като евродепутати, тъй като в Испания ще бъдат арестувани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР